June 30, 2013

Interview - Οι Burning Sticks στο YOUR Music

Interview - Οι Burning Sticks στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Δανάη Παναγιωτίδη


Photo by Danae Panagiotidi



Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλώς ήρθατε στο YOUR Music! Πότε ιδρύθηκε η μπάντα και πως φτάσατε μέχρι εδώ?

Burning Sticks:
Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε πάρα πολύ! Η μπάντα υφίσταται από το 2009, υπαίτιος είναι ο Χρήστος ο οποίος σήμερα παίζει μπάσο στους Burning Sticks, είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε όλο αυτό, έγραψε τη μουσική, μετά γνωριστήκαμε, μου ζήτησε να κάνουμε όλο αυτό project, βρήκαμε πολύ καλούς μουσικούς τους οποίους εμπιστευόμαστε και δεν έτυχε όλο αυτό αλλά πέτυχε!


Ελευθερία Ζάβαλη:
Κυκλοφορήσατε πρόσφατα ένα digital single από την Final Touch. Μιλήστε μας για αυτό!

Burning Sticks:
Το “Στα ίδια λάθη” είναι η δεύτερη δουλειά που κυκλοφορεί από την Final Touch. Η πρώτη ήταν πέρυσι, αυτή είναι η δεύτερη. Είναι ένα digital single, και είναι ελληνόφωνο, σε αντίθεση με όσα έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Το τραγούδι το έχει γράψει ο Χρήστος, και οι στίχοι είναι του Βαγγέλη Κυρίτση, ενός φίλου. Βρήκαμε ωραίους στίχους και κάναμε το πρώτο μας ελληνόφωνο κομμάτι. Είναι live παιγμένο-ηχογραφημένο καθώς είμαστε υπέρ του μία μπάντα να ηχογραφείτε ακριβώς όπως εμφανίζεται ζωντανά. 
(https://itunes.apple.com/gr/artist/burning-sticks/id505459148)
Το παλιό είναι το Fragments που το κυκλοφορήσαμε πέρυσι σε βινύλιο, το οποίο ηχογραφήθηκε στα Rockfield Studios στην Αγγλία, κάτσαμε 5-6 ήμερες και το κυκλοφορήσαμε και digital. 




Ελευθερία Ζάβαλη:
Είστε μία μπάντα που εμφανίστηκε, γνωρίστηκε και αγαπήθηκε πολύ μέσα από την συμμετοχή σας στο X-Factor. Θεωρείτε ότι η συμμετοχή καλλιτεχνών σε διάφορα talent shows τους βοηθάει?

Burning Sticks:
Αναλόγως. Εξαρτάται τον καλλιτέχνη και εξαρτάται και το talent show! Σίγουρα σε βοηθάει η τηλεόραση. Πάντα σε βοηθάει η τηλεόραση. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστείς εσύ και πως θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου μέσα από αυτό. Η τηλεόραση είναι το μέσο. Αν είσαι γελοίος, θα εμφανιστείς 10 φορές πιο γελοίος. Αν προσέξεις, καλό θα σου κάνει. Οποιαδήποτε προβολή... 
Το μόνο που θέλει, είναι γερό στομάχι... Και ίσως εκεί πρέπει να προσέχει ο κόσμος τι λέει, τι κάνει, γιατί τα πάντα μπορούν να παρεξηγηθούν. Εμάς θεωρούμε ότι μας βοήθησε. Δεν πιστεύαμε ότι θα μας καλούσαν ποτέ σε ένα τέτοιο show. Μας αναγνώρισε κάποιος κόσμος και άκουσε την μουσική μας και αυτό είναι άκρως θετικό. 


Ελευθερία Ζάβαλη:
Θεωρείστε από τις top μπάντες της Ελλάδας. Ποια είναι η άποψη σας για αυτόν τον χαρακτηρισμό και πόσο σκληρά δουλεύετε για να παραμένετε σε αυτές τις θέσεις?


Photo by Danae Panagiotidi
Burning Sticks:
Ευχαριστούμε πολύ, μας τιμά πάρα πολύ! Βαριά κουβέντα πάντως... Η μπάντα κάνει αυτό που κάνει επειδή το αγαπάει... Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος μας αγαπάει. Φαντάζομαι ότι εάν μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, με τα αντίστοιχα εφόδια, τότε ελπίζουμε να υπάρχει και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Έχουμε ακόμα να δώσουμε πολλά βέβαια μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό για εμάς τουλάχιστον αποτέλεσμα! Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και φροντίζεις να το κάνεις καλά, αργά ή γρήγορα θα αναγνωριστείς! Για κάτι που αγαπάς, δεν είναι δουλειά αυτό που κάνουμε. Είναι ανάγκη. Είναι τρόπος ζωής... Και τέλος υπάρχει άκρως φιλικό κλίμα τόσο ανάμεσα μας όσο και με την εταιρία μας. Δεν υπάρχουν τοίχοι, και ελπίζουμε να παραμείνει αυτό! 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Για την μέχρι τώρα πορεία και καριέρα σας, είστε αρκετά “προσγειωμένοι”. Έχετε ξεφύγει ποτέ?

Burning Sticks:
Είμαστε εμείς προσγειωμένοι?? Εγώ η Νάνσυ, έχω ξεφύγει “on stage” μερικές φορές, δεν ξέρω αν αυτό μετράει... Ξεφύγαμε λίγο όταν πήγαμε στην Κύπρο, γιατί μας άρεσε η φροντίδα που μας έδειξαν, αλλά δεν είμαστε καβαλημένοι... Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, δεν υπάρχει λόγος 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Να περιμένουμε κάποια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά από τους Burning Sticks?


Burning Sticks:
Χαίρομαι που ρωτάς. Αυτές τις μέρες συζητούσαμε πως έπρεπε να πάρουμε απόφαση – την οποία τελικώς πήραμε – τον Σεπτέμβρη, μπαίνουμε να γράψουμε επιτέλους τον δίσκο. Κάτι το οποίο αναβάλλεται συνεχώς! Και πριν το X-Factor, ήταν να μπούμε στο studio να γράψουμε τον δίσκο, γράψαμε ένα EP που δεν κυκλοφορήσαμε, μετά είχαμε πολλές συναυλίες, μετά ενώ ήμασταν έτοιμοι να γράψουμε, έφυγε ο μπασίστας, μέχρι να βρούμε μπασίστα, ήρθε η καλοκαιρινή σεζόν με νέες ζωντανές εμφανίσεις, τον χειμώνα είχαμε επίσης πολλές συναυλίες και πλέον ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα. Πιστεύουμε πως όλα γίνονται για κάποιο σκοπό μιας και τώρα είμαστε πιο σίγουροι. Επίσης είμαι και εγώ ο Χρήστος πιο σίγουρος για την παραγωγή της νέας μας δουλειάς, μιας και γράφουμε αναλογικά, σε ταινία δηλαδή αλλά και live. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Που θα μπορέσει κάποιος να σας δει ζωντανά?


Photo by Danae Panagiotidi
Burning Sticks:
Θα πρέπει να παρακολουθεί τα social media. Για τον χειμώνα θα μπορεί να μας βρίσκει σίγουρα μία φορά την εβδομάδα στο Barley Cargo (Κολοκοτρώνη και Καρύτση). Ετοιμάζουμε και για το καλοκαίρι βέβαια πράγματα. Θα κάνουμε μία συνεργασία, με δύο πολύ καλούς φίλους, την Ειρήνη Δούκα και τον Greggy K., τον Ιούλιο για κάποιες συναυλίες στην Πελοπόννησο και τη Βόρια Ελλάδα. 1 Αυγούστου θα είμαστε στο Νεστόριο, στο River Party, όπου μπορεί να μας δει κάποιος μαζί με άλλους. Πάμε δυνατά! 


Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το YOUR Music?


Burning Sticks:
Όποια προσπάθεια γίνεται για να κυκλοφορεί η μουσική και να προβάλλεται ο κόσμος, είναι ότι καλύτερο! Το καλό είναι ότι μπορεί να λειτουργεί μερικούς μήνες, αλλά υπάρχει παντού! Μου αρέσει που κινείται σαν σελίδα και δεν μένει στάσιμη. Ο κόσμος πρέπει να μάθει για νέους αξιόλογους καλλιτέχνες και δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για αυτό! Εμείς ήμασταν τυχεροί, αλλά άλλοι? Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς καλλιτέχνες, που κάνουν πολύ ωραία πράγματα. Ζητάμε από τον κόσμο, να στηρίξει το εγχώρειο προϊόν, και μαζί με αυτό και την μουσική! Υστερούμε σε αυτό και μας στεναχωρεί πολύ! Στο εξωτερικό η νοοτροπία του κόσμου είναι διαφορετική. Στηρίζουν όλες τις μπάντες ανεξαιρέτως. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Ευχαριστούμε πολύ! 


Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Free Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)

Burning Sticks - Στα ίδια λάθη @ Ραδιοαρβύλα



Burning Sticks @ YOUR Music

No comments:

Post a Comment