June 16, 2013

Interview - Οι Cidus στο YOUR Music

Interview - Οι Cidus στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Θέμις Σκαμπερδοπούλου


Photo by Themis Skamperdopoulou



Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλώς ήρθατε στο "YOUR Music"! Ποιοι είναι οι "Cidus" και τι κάνουν?

Cidus:
Καλώς σας  βρήκαμε!
Οι Cidus είναι ο Στέφανος και ο Αιμίλιος, δύο μουσικοί παραγωγοί από Αθήνα και έχουμε πολύ μακρύ παρελθόν. Από μικροί σπουδάζουμε πιάνο και τον τελευταίο χρόνο έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε με τη παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. Πλέον έχουμε βγάλει το νέο μας EP “Universe”, με συνεργασίες καλλιτεχνών από το το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν διαπρέψει στον χώρο τους. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Εδώ και λίγες μέρες έχετε κυκλοφορήσει το EP σας. Τι περιέχει και που μπορούμε να το βρούμε?


Ακριβώς, κυκλοφόρησε το νέο μας EP. Το έχουμε ανεβάσει στο internet, για δωρεάν download διότι πάντα ήμασταν υπέρ της free μουσικής. Ο κόσμος μπορεί να μας βρει στη σελίδα μας το facebook και από εκεί να βρει και το cd μας! Είναι τέσσερα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής. Τα τρία κομμάτια είναι σε συνεργασίες με ξένους παραγωγούς και το τέταρτο και τελευταίο είναι original δικό μας.


Ελευθερία Ζάβαλη:
Η dubstep είναι από τα top είδη μουσικής ακόμα και στην Ελλάδα. Είναι αυτός ένας από τους λόγους που επιλέξατε να ασχοληθείτε με αυτό το είδος?


Cidus:
Όχι ακριβώς. Απλά είχαμε ένα πάθος για την ηλεκτρονική μουσική το οποίο σιγά σιγά εξελίχθηκε. Και φυσικά, ένας πολύ σοβαρός λόγος είναι γιατί μας αρέσουν τα κορίτσια με τα piercing και τα tattoo που υπάρχουν στους ακροατές της dubstep σκηνής!! Πέρα από τη πλάκα, είναι λίγοι που κάνουν dubstep στην Ελλάδα και είπαμε να το φέρουμε και εμείς αυτό εδώ! 


Ελευθερία Ζάβαλη:
Η μουσική σας θα στεκόταν γερά στα πόδια της στο εξωτερικό. Είστε από τις μπάντες που θα τολμούσαν να γίνουν γνωστοί εντός Ελληνικών συνόρων ή που θα φεύγατε έξω προς αναζήτηση καλύτερης καριέρας?


Photo by Themis Skamperdopoulou
Cidus:
Ευτυχώς ακόμα δεν χρειάζεται να φύγουμε έξω, γιατί έχουμε το internet εμείς οι μουσικοί πλέον!Οπότε μπορούμε να δικτυωθούμε και να προωθηθούμε έξω και από την Ελλάδα. Στο εξωτερικό σίγουρα θα υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση. Ίσως να φεύγαμε έξω κάποια στιγμή, αλλά όχι ακόμα! 


Ελευθερία Ζάβαλη:
Θα συνεργαζόσασταν με πιο Pop/RnB καλλιτέχνες προκειμένου να κυκλοφορήσετε ένα project με δυνατά ηλεκτρονικά στοιχεία?

Cidus:
Ναι και ήδη το κάνουμε. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε περισσότερες πληροφορίες. Η καλή δουλειά είναι πάντα καλή δουλειά και αυτό είναι που εμείς θέλουμε! Και καλώς ή κακώς η ηλεκτρονική μουσική έχει πλέον μπει σε όλα τα είδη της μουσικής! Άνετα θα συνεργαζόμασταν με άλλους καλλιτέχνες.


Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια? Υπάρχουν κλεισμένες εμφανίσεις?


Photo by Themis Skamperdopoulou
Cidus:
Έχουμε μία νέα δουλειά που ετοιμάζουμε αυτή τη περίοδο, για την οποία δεν μπορούμε να πούμε ακόμα περισσότερα! Πρώτα θα ασχοληθούμε με την προώθηση του ήδη υπάρχοντος EP βέβαια και στη συνέχεια με κάτι διαφορετικό! 
Κλεισμένες εμφανίσεις δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα μας στο facebook για οτιδήποτε προκύψει!


Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το "YOUR Music"?


Cidus:
Πολύ καλή η κίνηση του “YOUR Music”! Πραγματικά, μπράβο, σε αυτό που κάνετε! Ειδικά οι Έλληνες καλλιτέχνες χρειάζονται ένα μέσον να προωθήσουν τη δουλειά τους, να μιλήσουν για αυτή και να ενημερώνουν το ελληνικό και όχι μόνο κοινό. Εκτός από το θέμα δικτύωσης, ο ένας μαθαίνει τον άλλον και αυτό είναι πάρα πολύ καλό! Γιατί οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα, δεν ξέρουμε τι παιδιά έχουμε μέσα στη χώρα μας, οπότε το “YOUR Music” είναι ένα καλό μέσον να αναδείξει όλα αυτά τα παιδιά.


Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Free Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)



Cidus @ YOUR Music!




LIKE US on Facebook:
Cidus: https://www.facebook.com/Cidus.artist

No comments:

Post a Comment