July 07, 2013

Interview - Οι Opera Chaotique στο YOUR Music

Interview - Οι Opera Chaotique στο YOUR Music

Journalist: Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Θέμις Σκαμπερδοπούλου


Photo by Themis SkamperdopoulouΕλευθερία Ζάβαλη:
Ποιο είναι το σημείο 0 για τους Opera Chaotique, πότε ξεκινήσατε και πως φτάσατε ως εδώ?

Opera Chaotique:
Voodoo Drummer:Το σημείο 0 είναι λίγο πριν το 1 και λίγο μετά το -1... Ξεκινήσαμε από εκεί και φτάσαμε στο τέλος. 
Tenorman: Και ελπίζουμε το τέλος να μην είναι σύντομα... Το 1821, πριν την Ελληνική Επανάσταση, εμείς ήμασταν στο Παρίσι, ξεφύγαμε προκειμένου να μην πολεμήσουμε τους Τούρκους....
VD: ....δηλαδή τον Κολοκοτρώνη και τους λοιπούς τους μάθαμε μετά, από τα βιβλία της Ιστορίας. 
T: Ήμασταν λοιπόν στο Παρίσι και παίζαμε σε μία παράσταση, εγώ δηλαδή  έπαιζα, γιατί ήμουν αστέρι της εποχής, παρ'όλα αυτά η παράσταση κατέβηκε αμέσως!
VD: Και έτσι εγώ αναγκάστηκα να τον πάρω στον δικό μου θίασο μιας και ήταν άνεργος πλέον, με τον βασικό μισθό, που ήταν τρία Γαλλικά Φράγκα τότε! Πολλά λεφτά... 
T: Αναγνώρισε το ταλέντο μου ο Voodoo Drummer και μου έδινε τον βασικό μισθό.
VD: Ακριβώς... Στους υπόλοιπους, του θιάσου μου, δεν έδινα απολύτως τίποτα...
T: Γιατί δεν είχε άλλους! Είχε μόνο καμηλοπαρδάλεις και αλιγάτορες...
VD: Πήγε καλά! Παίξαμε ένα live, κατέβηκε στη μέση, μας γιουχάρισαν οι μισοί, οι άλλοι μισοί μας κυνηγούσαν....
T: ....να μας αποκεφαλίσουν γιατί ήταν και της μόδας τότε στην Γαλλία....
VD: ....οπότε αναγκαστήκαμε να μπούμε ως ναύτες στη γαλέτα του Vasco da Gama που πήγαινε τότε στις Ινδίες... Όμως έκανε λάθος και πήγε στις Δυτικές Ινδίες, τις γνωστές West Indies που είναι η Καραϊβική.
T: Ο Vasco da Gama ήταν ένα καλό παιδί. Περάσαμε πολλά, φτάσαμε  στο 1930 στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Βερολίνο....
VD: ....ήμασταν οι ανώνυμοι αλκοολικοί, και αναγκαστήκαμε να πάρουμε ένα δικό μας whisky για να έχουμε να πίνουμε.
T: Παίξαμε σε ένα καμπαρέ του Βερολίνου και στην Αθήνα ήρθα με το τρένο....
VD: ....εγώ πήρα την άμαξα μου από την Βιέννη, από τα ανάκτορα, γιατί ήμουν και διπλοθεσίτης, ήμουν μουσικός ακόλουθος του βασιλιά!
T: Μπορείτε να φανταστείτε και τον Voodoo drummer να φοράει περούκα άσπρη και να διευθύνει την ορχήστρα κορασίδων της Βιέννης! Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα, που πριν δύο χρόνια, τον Μάϊο του 2011 ξαναβρεθήκαμε, γιατί είχαμε χαθεί λιγάκι, παντρεύτηκε ο Voodoo Drummer και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη.
VD: Τότε ήταν που η γυναίκα μου με απάτησε και πήγε με τον Tenorman... Αναγκάστηκα να την χωρίσω και μετά αφού παντρεύτηκε τον Tenorman, πήγαινα με την γυναίκα του...
T: Πήγες με την γυναίκα μου??(έκπληξη!)
VD: Ναι! Και έτσι υπήρξε ένα τεράστιο θέμα, το κανονίσαμε όμως, και έτσι... 
T: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή την είχε ο Voodoo drummer, Τρίτη-Πέμπτη-Σαββάτο εγώ και την Κυριακή....
VD: ....την βγάζαμε στο κλαρί...
T: Πριν δύο χρόνια αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε, σχηματίσαμε τους Opera Chaotique, κάναμε αυτό το εναλλακτικό καμπαρέ, που έχει απ'όλα μέσα, δυστυχώς αποτυγχάνουμε και σε αυτή τη περίπτωση, δεν πήγε καλά, αν και έχουμε κάνει αρκετές παραστάσεις, μόνο χιλιάδες θαυμαστές, μας ακολουθούν!
VD: Αλλά για εμάς είναι πολύ λίγο αυτό... Από εκατομμύρια και μετά τους υπολογίζουμε...

Ελευθερία Ζάβαλη:
Μία δική σας εκδοχή και ιστορία σχετικά με το φάντασμα της όπερας έχει καταγραφεί σε cd. Μιλήστε μας για αυτό.

Opera Chaotique:
T: Έχει καταγραφεί σε cd ναι... 
VD: Είναι γεγονός... Έχει καταγραφεί σε cd...
T: Έχει καταγραφεί σε cd με δική μας μουσική, γιατί είναι δικό μας το cd... Στο cd παίζει επίσης, ο Σταύρος Παργινός ο τσελίστας, τραγουδάει η Lito Messini (soprano)....
VD: ....και έχουμε guest, τον αποθανόντα δυστυχώς Bob Brozman στον μπαγλαμά, και τον Blaine Reininger (Tuxedomoon) στο βιολί.
T: Είναι μία σουρεαλιστική ιστορία, όπου το φάντασμα της όπερας επισκέπτεται την Νέα Ορλεάνη και γνωρίζει την βασίλισσα των Voodoo, την Marie Laveau, την Voodoo Queen. Την ερωτεύεται τρελά ο Voodoo Drummer, τον ερωτεύεται και αυτή, αλλά μετά αυτός την απάτησε, έτσι πάει στην ιστορία μας, η οποία περιλαμβάνει τα τραγούδια μας, σε ένα πιο ατμοσφαιρικό dark ύφος, έχουμε και voodoo τελετή μέσα, έχουμε και jazz κηδεία όπως λέμε στην Νέα Ορλεάνη, δεν θα σας πούμε τι γίνεται στο τέλος αν και καταλαβαίνετε τι γίνεται μιας και το cd λέγεται "Death Of The Phantom Of The Opera".
VD: Αλλά προφανώς, υπάρχει ακόμα. Το cd. Που μπορείτε να το βρείτε τώρα... Έχω στο υπόγειο μου ένα κομμάτι, το έχω κρύψει έτσι, πολύ καλά... Δύσκολα θα το βρει κάποιος. Όποια άπορη κορασίδα είναι διατεθειμένη να το βρει, μπορεί να ψάξει πολλές ώρες, έχω αφήσει οδηγίες, χαρτάκια και λέω: “εδώ βγάζεις τα ρούχα σου”... κλπ...
T: Μπορεί να το βρει και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία, στο i-Tunes να το κατεβάσει, στο Amazon, από την εταιρία μας την HiddenTrack Records μπορεί να το παραγγείλει φυσικό, στην Νέα Ορλεάνη πωλείται επίσης, στο Louisiana Music Factory το θρυλικό δισκοπωλείο και στις καρδιές μας και στο μυαλό μας....


Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι η πηγή έμπνευση σας και τα ερεθίσματα σας που σας ωθούν στο να δημιουργήσετε

Opera Chaotique:
VD: Εμένα είναι όσες ιερόδουλες αρνήθηκαν τα λεφτά που τους έδωσα...
T: Είναι πρόστυχος ο Voodoo Drummer... Δεν έχουμε έμπνευση! Είναι αυτή η καθημερινότητα μας. Η ζωή μας. Αλλά έχουμε πηγή όμως! Η πηγή βρίσκεται μέσα στην ψυχή μας, στο μυαλό, στην καρδιά, στο κρεβάτι μου όταν κοιμάμαι. Το κρεβάτι μου είναι η πηγή μου, γιατί λίγο πριν κοιμηθώ έχω διάφορες ιδέες (σας το χάλασα τώρα το ξέρω).


Ελευθερία Ζάβαλη:
Οι ζωντανές εμφανίσεις σας είναι πολύ ιδιαίτερες , μιας ακόμα και εγώ που σας έχω δει ζωντανά δεν μπορώ να περιγράψω με μία φράση αυτό που κάνετε. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για όλο αυτό?

Opera Chaotique:
VD: Καταρχάς οι εμφανίσεις μας δεν είναι ζωντανές γιατί παίζουμε με playback...
Photo by Themis Skamperdopoulou
T: Πάντα!! Αυτοσχεδιάζουμε με playback... Αλλά αν δεν μπορείς να το περιγράψεις εσύ, πως να το περιγράψουμε εμείς... Το show θα το έλεγες εναλλακτικό καμπαρέ που περιλαμβάνει πολλά πολλά πράγματα... Και με βάση την μίξη της όπερας με jazz, musical, rock, αφρικάνικα, οτιδήποτε, αυτοσχεδιασμό με τις ιστορίες που δημιουργούνται μέσα, είτε είναι κωμικές, είτε είναι σκοτεινές, όπως είναι ο Don Juan που κυνηγά την Carmen, το Φάντασμα της Όπερας... Όμως πρέπει να το δει κάποιος από κοντά για να καταλάβει... Όλοι λένε ότι είναι πρωτότυπο, τείνω να συμφωνήσω και εγώ, όσο με βλέπω το πιστεύω... Εσείς τι λέτε αγαπητή Ελευθερία?


Ελευθερία Ζάβαλη:
Εγώ λέω ότι είναι πολύ πρωτότυπο, πολύ ιδιαίτερο και πολύ διασκεδαστικό... Και με μία τεράστια πινελιά ποιότητας...

Opera Chaotique:
T: Πες τα εσύ γιατί δεν μπορούμε να τα λέμε εμείς... Αν και είμαστε φοβεροί...


Ελευθερία Ζάβαλη:
Υπάρχει κάτι μη αναμενόμενο που έχει συμβεί κατά τη διάρκεια των ζωντανών σας εμφανίσεων?

Opera Chaotique:
VD: Τις κοπέλες που πετάνε τα σουτιέν τους στον Tenorman!
T: Εγώ το περίμενα πάντως! Ήταν αναμενόμενο!
VD: Το  μη αναμενόμενο είναι ότι ενώ πετάνε τα σουτιέν τους στον Tenorman, φεύγουν μαζί μου μετά. Εκεί έχει την προσωπική συλλογή ο Tenorman με τα εκατοντάδες σουτιέν, που θα μπορεί και ο ίδιος να ανοίξει ένα μαγαζί με εσώρουχα.
 Άλλο.... Θυμάμαι μία κοπέλα που είχε έρθει μία φορά στο καμαρίνι, πανέμορφη και ελκυστική και κάπως έτσι, πως να το πω, πρόστυχη... Και ήρθε κατά πάνω μου και λέω εγώ “Θα φανώ τυχερός!!” και μου ζήτησε το τηλέφωνο του Tenorman... 
T: Ζηλεύει γιατί αν και είναι ψηλός, ξανθός, γαλανομάτης, παρ'όλα αυτά έχω μεγαλύτερη επιτυχία... Εντάξει δεν τον πήραν και τα χρόνια... 65 δεν είσαι?? 


Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποιες είναι οι προγραμματισμένες εμφανίσεις σας?

Opera Chaotique:
T: Μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας και να ενημερώνεστε για όλες μας τις εμφανίσεις. Έχουμε κλείσει να παίξουμε στο Rockwave στις 9 Ιουλιου και 27 Ιουλιου σε ένα μεγάλο festival στο Μπράιτον της Αγγλίας, το Secret Garden Party.
VD: ….και 26 Ιούλιου θα παίξουμε στο Λονδίνο και το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, αυτά είναι μέχρι στιγμής. Από την Ελλάδα περιμένουμε να δούμε που αλλού θα παίξουμε εκτός από το Rockwave.


Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το “YOUR Music”?

Opera Chaotique:
Photo by Themis Skamperdopoulou
VD: Αν κρίνω από την κοπέλα που έχω απέναντι μου.... έχουμε τις καλύτερες... Φυσικά θα κάνω μία μικρή παρένθεση για την αγαπητή Θέμις τη φωτογράφο, η οποία ήτο υπέροχη...  Όσον αφορά εσένα... Αν και έχω δει πάρα πολλές γυναίκες στην ζωή μου και σε περιοδικά και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και σε βιντεοκασέτες, πρώτη φορά βλέπω τέτοια γλυκύτατη ύπαρξη που να συνδυάζει: ευστροφία μυαλού με εξωτερική εμφάνιση νεράϊδας, με ταμπεραμέντο που μία Sophia Loren, το πολύ μία Claudia Cardinale έχει...
T: Έτσι, αυτήν την εντύπωση έχουμε για το “YOUR Music”, για την Ελευθερία η οποία είναι η ενσάρκωση αυτής της σελίδας, μπορούμε τώρα να πάρουμε μία ιδιωτική συνέντευξη εγώ με εσένα.
VD: Εγώ μπορώ να είμαι κρυμμένος στην ντουλάπα....

Opera Chaotique:
T:  Αγαπητή Ελευθερία... Μία ερώτηση για εσένα... Σε τρελάναμε πολύ ή λίγο?


Ελευθερία Ζάβαλη:
Λίγο, γιατί δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω πολύ λόγο της συνέντευξης... Ελπίζω να τα ξαναπούμε!


Opera Chaotique:
Και εμείς το ίδιο! Καλή συνέχεια! 


Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Free Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)

Opera Chaotique @ YOUR Music
LIKE US on Facebook:
Opera Chaotiquehttps://www.facebook.com/operachaotique

No comments:

Post a Comment