May 27, 2013

Interview - Ο Νίκος Ξαρχάκος στο YOUR Music


Interview - Ο Νίκος Ξαρχάκος στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Χρήστος Πανοηλίας 


Photo by Χρήστος Πανοηλίας
Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλησπέρα Νίκο, καλώς ήρθες στο "YOUR Music"! Πως ξεκίνησε η "περιπέτειά" σου στη μουσική?

Νίκος Ξαρχάκος:
Καλησπέρα Ελευθερία κι ευχαριστώ για την πρόσκληση! Το μουσικό μου ταξίδι ξεκινάει από μικρή ηλικία,με την κιθάρα στον ώμο... γράφοντας τραγούδια εμπνευσμένα από την καθημερινότητα. Κάποια στιγμή πήρα το θάρρος να τα παρουσιάσω στον κόσμο ξεκινώντας από μικρά κυρίως μπαράκια όπως τo Jaser,την Παλέτα,το Jazz Bar και σιγά σιγά βρέθηκα και σε πιο γνωστά όπως το Bodega και το Mike's Irish. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το Project σου, με δικά σου κομμάτια ως επί το πλείστον. Πες μας δυο λόγια για αυτό, καθώς και το που μπορούμε να το βρούμε!


Νίκος Ξαρχάκος:
Το τελευταίο χρόνο η συνεργασία με το «Funky Garden Studio» και την «Power Studio Productions SE» με βάλαν σε πιο επαγγελματικά πλαίσια καθώς αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να βγάλουμε στην επιφάνεια τη πρώτη μου δουλειά η οποία ονομάζεται "Σα Μικρό Παιδί". Το project αποτελείται από 7 τραγούδια. Εκτός από τις "σταγόνες βροχής" που η μουσική είναι του Χρήστου Κούτρα και το "αδράχτι" που συμμετέχει στιχουργικά η Έλενα Μητάκου στα υπόλοιπα οι στίχοι και η μουσική είναι δικοί μου. Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δήμητρα Καλεσιάκη ,τον Πέτρο Μαντζαβίνο,το Γιώργο Μάστορα,το Γιώργο Φράγκο και τον Θανάση Βάρσο για τη φιλική συμμετοχή τους στα τραγούδια. Προς το παρόν μπορείτε να το βρείτε και να τ'ακούσετε σε όλα τα γνωστά ιντερνετικά sites facebook... myspace... youtube... jumpingfish... reverbnation... soundcloud απλά πατώντας "νίκος ξαρχάκος"! 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Αν δεν ήταν η μουσική, τι θα ήταν...? 

Νίκος Ξαρχάκος:
Ήδη μοιράζομαι δύο αγάπες... τη μουσική και τον καφέ! Με το ίδιο πάθος που φτιάχνω ένα τραγούδι , φτιάχνω και το χαρμάνι πριν φτάσει στο ποτήρι σας! Για μένα είναι το ίδιο πράγμα, όλα απαιτούν σωστή δοσολογία και πολύ μεράκι! 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Πόσο σε επιρεάζουν τα γεγονότα της χώρας μας, σαν καλλιτέχνη? 
Photo by Χρήστος Πανοηλίας

Νίκος Ξαρχάκος:
Τα σημερινά γεγονότα δε με επηρεάζουν μόνο σαν καλλιτέχνη αλλά και σαν άνθρωπο! Παρ'όλα αυτά,δεν εμπνέομαι τόσο από τα οικονομικά ή πολιτικά προβλήματα τα οποία μας ταλανίζουν αλλά κυρίως από το κυρίαρχο συναίσθημα της αγάπης και του έρωτα. Πρέπει να ερωτευτούμε... να αγαπήσουμε... να επικοινωνήσουμε! Το έχουμε ξεχάσει. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον? Θα δούμε το project σου να παίρνει "σάρκα και οστά" σε κάποια ζωντανή εμφάνιση? 

Νίκος Ξαρχάκος:
Ανεπίσημα κάνω live παρουσιάζοντας σιγά-σιγά τα τραγούδια μου. Επίσήμως στις 26-5-13 στο RoxBox στη Ν.Φιλαδέλφεια, θα γίνει η παρουσίαση του cd με την υποστήριξη του Crashradio. Από εκεί και πέρα θα γίνουν κι άλλες εμφανίσεις όπως στη Παλέτα και στο Jaser στη Μεταμόρφωση. Υπάρχουν κι άλλες προτάσεις για το κέντρο και όχι μόνο, λεπτομέρειες προσεχώς. Σχετικά με το μέλλον μ'αρέσει να κάνω σχέδια και να βάζω στόχους. Έχω πολλά στο μυαλό μου...από συνεργασίες μέχρι συμμετοχή σε παιδικά παραμύθια... Προς το παρόν αυτό που μ'ενδιαφέρει είναι να τραγουδάω... 
Photo by Χρήστος Πανοηλίας

Ελευθερία Ζάβαλη:
Υπάρχει/ουν κάποιος/οι καλλιτέχνης/ες που θα επιθυμούσες να συνεργαστείς?

Νίκος Ξαρχάκος:
Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που σέβομαι και αγαπώ ιδιαίτερα όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, η Δήμητρα Γαλάνη , η Τάνια Τσανακλίδου αλλά και πιο σύγχρονοι όπως ο Μουζουράκης , ο Κωνσταντίνος Β, η Νατάσα Μποφίλιου. Θα ήθελα όμως να τονίσω πως υπάρχουν παιδιά ,ο κόσμος μπορεί να μην τους γνωρίζει αλλά κρύβουν θησαυρούς! Λόγω καταστάσεων , δεν έχουν τρόπο να αναδείξουν τη δουλειά τους... με αυτά τα παιδιά θα ήθελα να συνεργαστώ! 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σου αφήνει το "YOUR Music"?

Νίκος Ξαρχάκος:
Τις καλύτερες εντυπώσεις! χαίρομαι που υπάρχουν σελίδες σαν τη δική σας , η οποία στηρίζει νέους καλλιτέχνες και τους αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο! Σ'ευχαριστώ Ελευθερία για την όμορφη κουβέντα μας! 

Αδράχτι - Νίκος Ξαρχάκος


Νικος Ξαρχακος - Σα μικρο παιδι | Nikos Ksarxakos - Sa mikro paidi (Official 2013)





LIKE US on Facebook:

No comments:

Post a Comment