May 06, 2013

Interview - Οι n0 s1gnal στο YOUR Music


Interview - Οι n0 s1gnal στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Θέμις Σκαμπερδοπούλου

Photo by Θέμις Σκαμπερδοπούλου
Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλώς ήρθατε παιδιά στο “YOUR Music”! Ποιοι είστε? Από που είστε? Τι κάνετε? Πόσο καιρό το κάνετε?

n0 s1gnal:
Άν θυμάμαι καλά τη σειρά, είμαστε οι n0 s1gnal, είμαστε από την Αθήνα (κέντρο και περίχωρα), είμαστε 2 χρόνια μπάντα, με τις γνωστές ανακατατάξεις που γίνονται σε μία μπάντα, τελειώσαμε το νέο μας EP, με δικές μας δουλειές που θα το παρουσιάσουμε στις 12 του μηνός στο K44. Είμαστε στην ουσία στο ξεκίνημα της μουσικής μας καριέρας, να το πούμε έτσι. Αυτό που παίζουμε είναι ένα μείγμα της εναλλακτικής σκηνής σε σκληρό ήχο κατά βάση και με πολλά ατμοσφαιρικά κομμάτια... Τα ηλεκτρονικά στοιχεία είναι αρκετά έντονα μέσα στην μουσική μας, πέρα από τα μουσικά μας όργανα. Να παρουσιαστούμε κι όλας, είμαστε ο Δημήτρης (τύμπανα), ο Δημήτρης (κιθάρα), ο Άγγελος (φωνή) και ο Νίκος (μπάσο). Ο Νίκος μάλιστα είναι πρόσφατη προσθήκη, αλλά είναι σαν να παίζει πολλά χρόνια σε αυτό το συγκρότημα. Έχει ενταχθεί πολύ γρήγορα στην όλη φάση και πιστεύω πως “ρίξαμε άγκυρα” και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά με αυτό το θέμα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Το πρώτο σας EP κυκλοφόρησε! Μιλήστε μας για αυτό! Που μπορούμε να το βρούμε?

n0 s1gnal:
https://soundcloud.com/#n0-s1gnal
Το EP μας έχει κυκλοφορήσει από εμάς και όχι από κάποια εταιρία. Σε πρώτη φάση όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να το βρει στο διαδίκτυο, είναι όλα μας τα κομμάτια ανεβασμένα δωρεάν (https://soundcloud.com/#n0-s1gnal) και μετά, σε κάθε Live μας, μπορείτε να βρείτε το cd σε original μορφή... Είμαστε ανοιχτοί σε εταιρίες, αλλά δεν το έχουμε κυνηγήσει ακόμα εμείς. Δεν έχουμε μπει δηλαδή στην διαδικασία ακόμα. Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα είναι ελληνική ή ξένη εταιρία. Αρκεί να κλείσουμε καλό deal.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές?

Photo by Θέμις Σκαμπερδοπούλου
n0 s1gnal:
Σαν βάση πιστεύω πως ακούμε όλοι τα πάντα (στα πλαίσια της μουσικής). Σε προσωπικό επίπεδο, από rock, metal... Παίρνουμε όλα τα είδη της μουσικής και τα παντρεύουμε με τον δικό μας τρόπο. Ανάλογα με το τι θέλουμε να δημιουργήσουμε. Υπάρχουν διαφωνίες όπως σε όλα τα συγκροτήματα αλλά σίγουρα καταλήγουμε όλοι μαζί σε κάτι δεμένο.


Ελευθερία Ζάβαλη:
Υπάρχουν καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε?

n0 s1gnal:
Πολλοί... Από Ελλάδα και εξωτερικό... Ειδικά στην undergroung ελληνική μουσική σκηνή. Υπάρχουν εντυπωσιακά πράγματα. 
Τώρα... Είναι πολύς ο κόσμος δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω... Έχουμε πολύ δυνατή underground σκηνή, μετά κάτι γίνεται και δεν προχωράει... Είμαστε βέβαια σε καλό δρόμο. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και δισκογραφικά και σε live μορφή...

Ελευθερία Ζάβαλη:
Θα παντρεύατε το είδος της μουσικής σας με κάποιο άλλο, προκειμένου να δημιουργήσετε ένα νέο τραγούδι?

n0 s1gnal:
Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία στα κομμάτια μας, παντρεμένα αναμεταξύ τους και τόσες ιδέες από διαφορετικά είδη, οπότε δεν είναι κάτι το διαφορετικό αυτό. Πάνω στην πρόβα προκύπτουν διάφορα οπότε εφαρμόζουμε κάποιες αλλαγές ώστε να υπάρξει μία ομοιομορφία σε όλο αυτό.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Photo by Θέμις Σκαμπερδοπούλου
Ποια είναι τα μελλοντικά σας μουσικά σχέδια?

n0 s1gnal:
Πολλά live για αρχή, γιατί αυτό κυνηγάμε ούτως ή άλλως τώρα. Κοιτάμε πως μπορούμε να προωθήσουμε και το EP μας και διαδικτυακά και μέσα από τα live μας, ώστε να φτάσει σε πολλά αυτιά και παράλληλα δουλεύουμε πολλά νέα κομμάτια... Είμαστε στην αρχή ακόμα..

Ελευθερία Ζάβαλη:
Θα σας δούμε ζωντανά κάπου?

n0 s1gnal:
12 Μαΐου στο K44 (Γκάζι), το δεύτερο κατά σειράν live, με είσοδο δωρεάν, ώρα έναρξης 20:30, με τους Allen's Hand και τους Mind Departure.
Για την ώρα αυτό είναι το κλεισμένο μας live. Για τα υπόλοιπα μπορείτε να ενημερωθείτε από την σελίδα μας στο facebook.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι θα δει κάποιος ερχόμενος στο Live σας?

n0 s1gnal:
Θα παρουσιάσουμε το καινούριο μας EP και δύο νέα τραγούδια (σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση!!!!) και ο Νίκος, ετοίμασε κάποια videos που θα παίζουν παράλληλα... Θα περιέχει και οπτικό θέαμα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το “YOUR Music”?

n0 s1gnal:
Είναι πολύ καλή κίνηση, ανιδιοτελώς να βοηθάς την μουσική σκηνή και εύχομαι να πάει και καλύτερα. Το βλέπουμε ότι έχει δυνατότητες να πάει και καλύτερα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και θέλουν να βοηθήσουν την “μη εμπορική” σκηνή, είναι πάντα καλοδεχούμενοι από εμάς. Το σημαντικό είναι να υπάρχει διάθεση και όρεξη, από κάποιους ανθρώπους ώστε να ασχολείται και να προωθεί δουλειά νέων καλλιτεχνών. Και αυτό που βλέπουμε σε εσάς είναι ότι το κάνετε όλο αυτό με αγάπη καταναλώνοντας χρόνο και χρήμα που είναι πολύ σημαντικό αυτό... Ευχαριστούμε!


Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Free Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)

n0 s1gnal @ YOUR Music!



LIKE US on Facebook:

No comments:

Post a Comment