May 12, 2013

Interview - Οι Funk Off στο YOUR Music



Interview - Οι Funk Off στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Θέμις Σκαμπερδολπούλου


Photo by Themis Skamperdopoulou


Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλώς ήρθατε παιδιά στο “YOUR Music”! Από πότε υπάρχουν οι Funk Off και πόσα μέλη είστε τελικά?

Funk Off:
Καλώς σας βρήκαμε! Η μπάντα μας υπάρχει γύρω στα τέσσερα χρόνια. Είμαστε επτά μέλη κιθάρα, πλήκτρα, τύμπανα, μπάσο, 2 πνευστά και μία φωνή. Ουσιαστικά υπήρχαν διάφορες αλλαγές μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να κατασταλάξουμε σε αυτό που είμαστε αυτή τη στιγμή. Είμαστε μία πάρα πολύ δεμένη ομάδα και όχι απλά μουσικοί που παίζουν μαζί... Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί βγαίνει καλύτερο και το αποτέλεσμα! Το είδος μας είναι πολύ διαφορετικό. Δίνουμε πολύ βάση στα φωνητικά καθώς έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε τα 5 από τα 7 άτομα να κάνουμε φωνητικά, οπότε μας διαφοροποιεί κάπως. Έχουμε φτάσει ως εδώ με πολύ προσπάθεια, με κόπο και ιδρώτα με πάρα πολλά lives στο ενεργητικό μας, διάβασμα, συνεχείς συναντήσεις-πρόβες και αυτό που θέλουμε είναι να εξελισσόμαστε και οι ίδιοι. Μέσω της εξέλιξης που κάνουμε εμείς να εξελίσσουμε και τη μουσική μας. Το σημαντικό για εμάς ως Funk Off, είναι να μπορείς να μεταδόσεις την ενέργεια που έχεις εσύ, στον κόσμο. 
Αρχικά η μπάντα ξεκίνησε για την πλάκα μας, με το να παίζουμε την μουσική που εμείς θέλουμε. Μετά σκεπτόμενοι τον κόσμο εντάξαμε χορευτικά, στυλιστικά κλπ στοιχεία.  Σκεφτόμαστε να ανατρέψουμε τα πάντα... Να βάλουμε και τον drummer μπροστά!


Ελευθερία Ζάβαλη:
Κυκλοφορήσατε πριν λίγο διάστημα το digital single σας “Ο κόσμος μου” από την Insideout Music. Πείτε μας δύο λόγια για αυτό.

Funk Off:
Προσθήκη λεζάντας
Κυκλοφορήσαμε το single μας ο “κόσμος” μου, σε ελληνικό pop στίχο με κάποια funk στοιχεία. Αυτό συμβαίνει γιατί σαν πρώτο τραγούδι θέλαμε να είναι πιο εύπεπτο στον κόσμο. Σιγά σιγά θα το σκληραίνουμε το είδος μας! Κυκλοφόρησε από την Insideout, η οποία να σου πω ότι κάνει φοβερή δουλειά, είναι φρέσκια εταιρία, τώρα κλείνει ένα χρόνο και έχει κάνει πάρα πολλά. Το βασικό είναι ότι πιστεύει σε εμάς. Μάλιστα με τον Κυπριανό έχουμε συνεργαστεί παλιότερα σαν Funk Off και ίσως συνεργαστούμε και πάλι! Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Insideout είναι η πρώτη εταιρία σε ψηφιακές πωλήσεις. Το τραγούδι μας ακούγεται απ'όσο μας λένε, κυρίως στην επαρχεία και αρέσει και στον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Στην Αθήνα παίζει στον “ΠΑΛΜΟ” και αναμένουμε νεότερα!
(SITE TO DOWNLOAD OUR SONG: http://www.fmrecords.net/fm/store_pages/album_page_eng.php?product_ID=2100010)


Ελευθερία Ζάβαλη:
Ακούμε μουσική στα lives σας με funk στοιχεία, αλλά δεν περιορίζεστε μόνο εκεί. Υπάρχουν αρκετές μουσικές αλχημείες. Θα δοκιμάζατε και άλλα μουσικά στυλ?

Funk Off:
Δοκιμάζουμε παρεμφερή μουσικά στυλ... Funk μέχρι disco funk. Το πρόγραμμα μας αυτή τη περίοδο έχει μέσα και R'n'B στοιχεία. Ουσιαστικά το R'n'B είναι ο απόγονος του Funk, με πιο ηλεκτρονικά στοιχεία. Καλό είναι να αναμιγνύεις μουσικά στυλ και να μην μένεις στάσιμος. Έχουμε πειραματιστεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια... Soul, R'n'R και πλέον έχουμε καταλήξει σε αυτό που ακούτε. Καλό είναι να κρατήσουμε έναν δικό μας χαρακτήρα. Ακούγοντας κομμάτια που δεν είναι funk, τα διασκευάζουμε με το δικό μας μουσικό στυλ. Είναι πρόκληση να το κάνουμε και να υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο.


Ελευθερία Ζάβαλη:
Θεωρείτε ότι η funk μπορεί να σταθεί στην χώρα μας ικανοποιητικά όπως άλλα μουσικά είδη?

Funk Off:
Μπορεί να προσπαθήσει... Ο στόχος μας είναι να περάσουμε την funk σαν μία alternative κουλτούρα, κάτι το οποίο δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα. Ενώ υπάρχουν πολλές μπάντες, δεν βγαίνει πολύ εύκολα αυτό προς τα έξω. Εφόσον έχουμε μεγαλώσει με άλλα ακούσματα δεν αλλάζει εύκολα αυτό. Για αυτό πρέπει να προσαρμόσεις τα τραγούδια σου σε αυτά τα δεδομένα... Βάζοντας δηλαδή ελληνικό στίχο. Το πρώτο μας πρόγραμμα στα lives είναι πιο pop και το δεύτερο πρόγραμμα είναι εντελώς funk. Και δεν έχουμε δει τον κόσμο ποτέ να δυσανασχετήσει με αυτό ή να φύγει επειδή δεν του άρεσε ή βαρέθηκε. Καλώς ή κακώς όλοι μας τα έχουμε ακούσει αυτά τα τραγούδια. Είτε σε ταινίες, είτε και σε διαφημιστικά σποτ. Απλά δεν έχουμε καθίσει να το ψάξουμε σαν είδος στην Ελλάδα...
Photo by Themis Skamperdopoulou


Ελευθερία Ζάβαλη:
Αν μία πρόταση ερχόταν ξαφνικά και σας έλεγε να συνεχίσετε ότι κάνετε, κάπου έξω, σε άλλη χώρα, θα το κάνατε?

Funk Off:
Θα είχαμε φύγει ήδη! - Μα εγώ δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα (σαξοφωνίστας) – Θα είχαμε φύγει με άλλον σαξοφωνίστα ήδη! Χαχαχα... Πέρα από την πλάκα, για μόνιμα, θα το σκεφτόμασταν πάρα πολύ. Για μερικές εμφανίσεις όμως εννοείται!! Δεν το έχουμε ψάξει ακόμα και αυτό γιατί δεν έχουμε ακόμα έναν manager που να ρυθμίζει κάτι τέτοιο. Θα τρέχαμε πάντως αν μας γινόταν κάποια πρόταση για εμφανίσεις στο εξωτερικό!! Εκτός από τον σαξοφωνίστα. Η μπάντα μας λειτουργεί δημοκρατικά όπως καταλαβαίνετε... Είναι πρόκληση και στόχος να πετύχεις αυτό που θες και στην χώρα σου. Αλλά εμείς αν πάμε στην Αμερική να παίξουμε funk, αρχικά δεν θα είμαστε funk αλλά pop και έπειτα υπάρχουν πολλοί που το κάνουν πολύ καλύτερα από εμάς. Οπότε καλύτερα να μείνουμε εδώ, να παίξουμε κάτι που δεν υπάρχει και να προσπαθήσουμε να το γνωστοποιήσουμε στον κόσμο. Γιατί για εδώ είναι κάτι καινούριο, όχι για έξω...


Ελευθερία Ζάβαλη:
Υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις που έχετε κλείσει?

Funk Off:
Όχι... Ετοιμάζουμε το video clip μας τώρα οπότε αυτό μας έχει αποσπάσει την προσοχή για την ώρα. Τέλη Μαΐου σκεφτόμαστε να παίξουμε σε κάποια clubs και μετά το καλοκαίρι, έχουμε την περιοδεία μας στην επαρχεία. 


Ελευθερία Ζάβαλη:
Θα κυκλοφορήσουν δισκογραφικά και άλλα τραγούδια των Funk Off? Να περιμένουμε ίσως κάποιο ολοκληρωμένο album?

Photo by Themis Skamperdopoulou
Funk Off:
Ε-Ρ-Χ-Ε-Τ-Α-Ι... Όχι album, αλλά αυτή τη στιγμή βγαίνει το νέο μας κομμάτι από την Insideout, το οποίο είναι πιο κοντά στο στυλ μας. Σε όποιον και να το έχουμε βάλει, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην πει “Καλό!” και ταυτόχρονα με το “καλό” να κουνιέται κι ολας και να θέλει και να το ακούσει και δεύτερη φορά! (Αλλά εμείς δεν το βάζουμε γιατί δεν είναι και για χόρταση). Ελπίζουμε να είναι το τραγούδι που θα ταρακουνήσει τους πάντες αυτό το καλοκαίρι. Το προηγούμενο τραγούδι μας ήταν κάπως πιο πειραματικό. Τώρα είμαστε πιο σίγουροι με ένα πιο dance τραγούδι με πιο funk στοιχεία.


Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το “YOUR Music”?

Funk Off:
Το "YOUR Music" είναι μία πάρα πολύ ωραία προσπάθεια, γιατί βοηθάει καλλιτέχνες όχι μόνο από την χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό. Προσφέρετε μία δωρεάν ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες με όλους αυτούς τους ωραίους τρόπους, με ένα album, μια συνέντευξη, μία φωτογράφηση, ένα video... Όλα αυτά δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα σου τα προσφέρουν απλόχερα. Είναι σημαντικό που υπάρχετε... Από τότε που σε ξέρουμε και εσένα Ελευθερία, βλέπουμε όλη αυτή τη προσπάθεια, συγκροτήματα και solo καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό να τους στηρίζεις με τον τρόπο σου μέσα από το YOUR Music, που δεν το συναντάς σε κανένα άλλο site. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο και δεν ασχολούνται άλλοι, να προσφέρουν όλα αυτά, ανιδιοτελώς... Και φαίνεται ότι έχετε πολύ ενέργεια και ότι όλοι αγαπάτε αυτό που κάνετε. 
Και κλείνουμε με αυτό:
Φανταστείτε, τι μουσικοί θα μπορούσαν να έχουν βγει στο παρελθόν, αν υπήρχε ένα “YOUR Music” να τους σπρώξει!


Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Free Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)


FUNK OFF @ YOUR Music


LIKE US on Facebook:
Funk Offhttps://www.facebook.com/funk.off.gr

No comments:

Post a Comment