May 20, 2013

Interview - Τα Ματωμένα Ρόδα στο YOUR Music



Interview - Τα Ματωμένα Ρόδα στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Δανάη Παναγιωτίδη


Photo by Danae Panagiotidi

Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλώς ήρθατε παιδιά στο "YOUR Music"! Μιλήστε μας για την πορεία σας μέχρι σήμερα!

Ματωμένα Ρόδα:
Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Η μπάντα ξεκίνησε με τη σημερινή της σύνθεση το 2009 παίζοντας διασκευές από συγκροτήματα όπως Διάφανα Κρίνα, Ενδελέχεια και Τρύπες, που είναι και από τις βασικές μας επιρροές. Στην πορεία αρχίσαμε να γράφουμε δικό μας υλικό και μετά από κάποιες ηχογραφήσεις μεμονωμένων τραγουδιών θεωρήσαμε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή φέτος να βγάλουμε τον πρώτο μας δίσκο.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Κυκλοφόρησε το album σας "Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα", τι περιέχει και που μπορούμε να το βρούμε?

Ματωμένα Ρόδα:
Το album απαρτίζεται από 9 κομμάτια και ένα bonus track τα οποία δημιουργήθηκαν στο διάστημα 3 χρόνων περίπου που παίζουμε μαζί. Το ύφος των τραγουδιών κινείται στο χώρο του ελληνόφωνου ατμοσφαιρικού rock. Οι στίχοι γράφτηκαν από τον Αντρέα και το Νίκο, ενώ η μουσική γράφτηκε με μεγάλη συμμετοχή και από τους πέντε μας, με αποτέλεσμα να φέρει ποικίλα στοιχεία από τα ακούσματα του καθενός από ‘μας. Η ηχογράφηση, μίξη και παραγωγή έγινε στα MD Studios από το Νίκο Μιχαλοδημητράκη και το mastering από το Γιάννη Χριστοδουλάτο στα Sweetspot Studios.Είναι διαθέσιμος για download στη σελίδα μας στο bandcamp (http://matomenaroda.bandcamp.com/) είτε δωρεάν, είτε με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού. Έντυπη μορφή του δίσκου θα κυκλοφορήσει στο προσεχές διάστημα. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Είσαστε μία μπάντα από την Πάτρα! Είναι εύκολο να αναγνωριστείτε σε αυτό το χώρο κατά τη δική σας άποψη? (λόγω περιοχής)

Photo by Danae Panagiotidi
Ματωμένα Ρόδα:
Πλέον με το internet είναι πολύ πιο εύκολο για μία μπάντα της επαρχίας να προωθήσει το υλικό της σε σχέση με παλιότερα. H δυσκολία είναι να ξεχωρίσεις από τον τεράστιο αριθμό συγκροτημάτων που χρησιμοποιούν το ίδιο μέσον, ειδικά όταν η προώθηση της δουλειάς σου γίνεται αποκλειστικά από εσένα τον ίδιο.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Πως και επιλέξατε ελληνικό όνομα και ελληνικό στίχο για την μπάντα σας?

Ματωμένα Ρόδα:
Σίγουρα για τον ελληνικό στίχο σημαντικός παράγοντας υπήρξαν οι επιρροές μας, αρκετές από τις οποίες είναι ελληνόφωνες. Το να γράψουμε στα ελληνικά ήταν κάτι το αυθόρμητο, το οποίο προσπαθήσαμε και να υποστηρίξουμε. Σίγουρα πάντως η μητρική γλώσσα του καθενός εκφράζει πιο άμεσα τα συναισθήματά του. Βάσει του ελληνικού στίχου προέκυψε και το ελληνικό όνομα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το όνομα της μπάντας αποτελεί σε ένα βαθμό και φόρο τιμής στην μπάντα που μας σημάδεψε, τα Διάφανα Κρίνα.

Photo by Danae Panagiotidi
Ελευθερία Ζάβαλη:
Κάνετε αναμεταξύ σας παρέα και εκτός μπάντας?

Ματωμένα Ρόδα:
Οι περισσότεροι γνωριζόμαστε από τα μαθητικά μας χρόνια και αυτό βοήθησε πολύ στο δέσιμό μας. Η μπάντα μας ουσιαστικά δεν είναι μόνο το κοινό στοιχείο πέντε μουσικών, αλλά και πέντε φίλων.


Ελευθερία Ζάβαλη:

Υπάρχουν καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε?

Ματωμένα Ρόδα:
Βάσει του ύφους μας και φυσικά του θαυμασμού μας προς αυτούς, θα ήταν ιδανική κάποια συνεργασία με Κορε.Υδρο., Παύλο Παυλίδη, Γυμνά Καλώδια και Goodbye Blue Sky. Σίγουρα πάντως την οποιαδήποτε συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη που σεβόμαστε θα την εξετάζαμε και θα την δεχόμασταν με χαρά.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το "YOUR Music"?

Ματωμένα Ρόδα:
Είναι πάντα θετικό να υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να στηρίξουν νέους καλλιτέχνες και να βοηθήσουν στο να βγει η δουλειά τους προς τα έξω. Ειδικά με τη σημερινή κατάσταση στο χώρο της μουσικής, αυτό που κάνετε είναι πολύ σημαντικό ώστε να μην χάνονται αξιόλογες δουλειές. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.



Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Free Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)


Ματωμένα Ρόδα @ YOUR Music


Δυο χέρια Παγωμένα -Ματωμένα Ρόδα


LIKE US on Facebook:
Ματωμένα Ρόδαhttps://www.facebook.com/matomenaroda

No comments:

Post a Comment