January 19, 2013

Interview - Οι Polis στο YOUR Music


Interview - Οι Polis στο YOUR Music

Journalist: Ελευθερία Ζάβαλη
Photographers: Mike Tzo, Θέμις Σκαμπερδοπούλου, Δανάη Παναγιωτίδη.


Photo by Mike Tzo
Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποιοι είναι οι Polis?

Polis: 
Είναι μία μπάντα από την Αθήνα, ο Γιώργος Καναβάς στα Τύμπανα, η Χρύσα Τσιτροπούλου στα Πλήκτρα, ο Σπύρος Σακελλαρίου στο Μπάσο, ο Χάρης Κατσούρας στην Ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά, ο Βασίλης Γεροδήμος στην Ηλεκτρική κιθάρα και φωνή και ο Μπάμπης Νικολάτος  στην Ακουστική κιθάρα και φωνή. Οι Polis μετονομάστηκαν το 2011 από “Τέλος Πάντων” σε Polis.


Ελευθερία Ζάβαλη:

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί σε digital μορφή το τραγούδι σας “Στην Ουσία”. Που μπορούμε να το βρούμε?



Polis:
Photo by Mike Tzo

Προς το τέλος του Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει με κάποια εταιρία την οποία θα μάθετε σύντομα, καθώς ακόμα είμαστε στις τελικές συζητήσεις, το νέο μας τραγούδι “Στην Ουσία”, είναι το πρώτο κομμάτι από μία σειρά 10 τραγουδιών τα οποία θα κυκλοφορήσουν σιγά σιγά. Το “Στην Ουσία” έχει γραφτεί από τον  Βασίλη Γεροδήμο και τον Μπάμπη Νικολάτο, ένα pop κομμάτι το οποίο αντιπροσωπεύει τους Polis, θα το βρούμε σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μέσα από το site μας www.polisband.gr. Τέλος μαζί με το τραγούδι μας, θα κυκλοφορήσει και το επίσημο video clip του τραγουδιού μας που θα μπορείτε να το βρείτε τόσο στο YouTube, όσο και στις αντίστοιχες πλατφόρμες.



Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι τα μελλοντικά σας μουσικά σχέδια.

Photo by Θέμις Σκαμπερδοπούλου
Polis:
Σκοπεύουμε να ηχογραφήσουμε και τα υπόλοιπα 10 τραγούδια μας, είτε ένα ένα ξεχωριστά είτε όλα μαζί, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από την εταιρία. Συνεχίζουμε τις Live εμφανίσεις μας στο “Όνομα του Ρόδου” τις Παρασκευές παρέα με τους 1550, την Εύα και τον Βαγγέλη Ασημάκη, 22 Ιανουαρίου θα είμαστε στο “Double Trouble” στο Μαρούσι,  και στις 10 Φεβρουαρίου θα είμαστε στην Αρχιτεκτονική. Για περισσότερα live μπορείτε να ενημερωθείτε στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/Polis.gr και στο επίσημο site μας: www.polisband.gr.





Ελευθερία Ζάβαλη:
Αν σας γινόταν η πρόταση να εξακολουθήσετε να είστε οι Polis αλλά να κυκλοφορήσετε έναν δίσκο με διαφορετικό μουσικό στυλ πχ Instrumental, Ethnic, θα το κάνατε, ή προτιμάτε να κυμαίνεστε σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος?

Polis:
Photo by Θέμις Σκαμπερδοπούλου
Θα παραμέναμε όπως είμαστε. Αν παίζαμε κάτι άλλο δεν θα ήμασταν οι Polis. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα δεν θα αλλάζαμε στυλ. Καταρχήν δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε κανένα άλλο ύφος από αυτό που είμαστε τώρα το pop-rock. Καλύπτουμε ένα μουσικό εύρος, όμως αν μας γινόταν η πρόταση να παίξουμε ένα άλλο είδος μουσικής κατά πρώτον θα βλέπαμε το αν μπορούμε να παίξουμε ένα άλλο είδος μουσικής και κατά δεύτερον, πόσα λεφτά θα μας δίνανε για να το κάναμε.


Ελευθερία Ζάβαλη: 
Καλλιτέχνες, μουσικοί, μπάντες που σας εμπνέουν.

Photo by Δανάη Παναγιωτίδη
Polis:
 Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν επιρροές από διαφορετικά ακούσματα και έτσι ο καθένας προσθέτει και προτείνει πράγματα από τα αγαπημένα του είδη. Έτσι έχουμε επιρροές από πολλά μουσικά είδη. Επιρροές όπως την alternative και βρετανική σκηνή, την πιο pop, την πιο rock, την πιο mainstream. Muse, placebo, REM, guns and roses, και οτιδήποτε κυκλοφορεί στην πιο σύγχρονη σκηνή αυτή τη στιγμή μιας και τραβάει τον κόσμο και εμάς. Ένας λόγος που παίζουμε pop-rock είναι ότι τα πιο γνωστά κομμάτια είναι pop, αλλά μία rock μπάντα τα παίζει με το δικό της στυλ. Έτσι περνάει και ο κόσμος καλά αλλά και εμείς.


Ελευθερία Ζάβαλη:
Ονόματα/χώροι που θα επιθυμούσατε να παίξετε μαζί/σε αυτούς.

Polis:
Photo by Δανάη Παναγιωτίδη
Θα θέλαμε να παίξουμε σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ στο εξωτερικό. Από Ελλάδα νομίζω πως σε όσους χώρους θέλαμε να παίξουμε έχουμε παίξει. Τώρα όσον αφορά τους καλλιτέχνες, γενικά είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες. Δεν βάζουμε παρωπίδες γενικά. Μπορεί ένα όνομα σε εμάς να ακούγεται “κάπως” και να θεωρούμε ότι δεν ταιριάζουμε και μόλις γίνει η συνεργασία να δούμε ότι βγαίνει ένα πολύ άρτιο αποτέλεσμα. Οπότε με οποιοδήποτε καλλιτέχνη, μπάντα και οτιδήποτε θα συνεργαζόμασταν. Ειδικότερα εάν ήταν του εξωτερικού. Ασχέτως με το εάν αναγνωρίζουμε καλλιτέχνες από τον Ελλαδικό χώρο. Αυτό είναι άλλο θέμα. 


Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το YOUR Music?

Polis:
Νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε μία τόσο καλή οργάνωση σε σχέση με άλλες συνεντεύξεις που έχουμε δώσει. Και μόνο από το crew να το πάρεις που ήρθαν 4 άτομα εδώ η Ελευθερία Ζάβαλη και οι 3 φωτογράφοι ο Mike Tzo, η Θέμις και η Δανάη. Και μας αρέσει πάρα πολύ το page. Καλή συνέχεια να έχετε!


Polis @ YOUR Music


No comments:

Post a Comment