January 19, 2013

Interview - Ο Destiny από τους Karma στο YOUR Music


Interview - Ο Destiny από τους Karma στο YOUR Music

Journalist: Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Mike Tzo
Photo by Mike Tzo
Ελευθερία Ζάβαλη:
Destiny είσαι ένας πολύ καλός mc όμως ασχολείσαι και με άλλα πράγματα γύρω από τη μουσική. Μίλησέ μας για εσένα και τις μουσικές σου ασχολίες.

Destiny: 
Στα μέσα της δεκαετίας των '00 δημιούργησα το Oniro studio. Τελευταία πρόσθεσα αρκετά μηχανήματα στον εξοπλισμό του και εκεί δουλεύονται διάφορα project. Το πιο πρόσφατο και αξιοσημείωτο είναι ένα ντοκιμαντέρ που αφορά το “φως” με εκφωνητή τον ηθοποιό Χαλακατεβάκη, γνωστό από τους ρόλους του στην τηλεόραση ως “Πουλόπουλο” από το “Καφέ της Χαράς” και τους “Απαράδεκτους". Σε γενικά πλαίσια αναλαμβάνω την ηχοληψία, την μίξη και το mastering πάνω σε θέματα που με αντιπροσωπεύουν και έχουν κοινή αισθητική με όσα κουβαλάω σαν mc, σαν Destiny, σαν Δημήτρης, προσπαθώντας ο ήχος μου να πλησιάζει όσο πιο πολύ γίνεται τα επιθυμητά πρότυπα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Το 2013 ήρθε μαζί με την κυκλοφορία του προσωπικού σου digital single “Έχεις ξεχάσει”. Πες μας λίγα λόγια για την νέα αυτή δουλειά.

Destiny: 

Στην μουσική παραγωγή του album βρίσκεται ο αδερφός μου ο Μάγος, στο εξώφυλλο και γραφιστικό μέρος ο Δημήτρης Βενίδης ενώ στην ηχογράφηση, μίξη, mastering, στίχους και ερμηνεία η αυθεντία μου. Κυκλοφόρησε 01-01-2013 00.00 και όπως είναι φυσικό είναι η πρώτη Hip-Hop κυκλοφορία για το νέο έτος. Αυτές τις μέρες είναι διαθέσιμο και το 1ο επίσημο βίντεοκλιπ –Destiny- σε σκηνοθεσία, μοντάζ: Μάγος. Το digital single “Έχεις ξεχάσει” διατίθεται δωρεάν http://www.hiphop.gr/page/3459 . Για να μαθαίνετε νέες κυκλοφορίες και ζωντανές εμφανίσεις ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα fb που διατηρούμε: https://www.facebook.com/karmahiphop


Ελευθερία Ζάβαλη:

Έχεις έρθει σε επαφή με κάποια δισκογραφική εταιρία?


Destiny:
Όχι και δεν μας ενδιαφέρει μιας και τα καταφέρνουμε μόνοι μας μια χαρά και πιστεύω ότι δεν θα κερδίσουμε απολύτως τίποτα, ίσα ίσα θα χάσουμε αρκετά απ'όσα εκφράζουμε ελεύθερα με τον λόγο μας, το ραπ μας και την μουσική μας.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Σου έχει γίνει πρόταση?

Destiny:
Παλαιότερα ναι όταν υπήρχαν και οι εταιρίες, γιατί πλέον κοιτάνε μόνο να μανατζάρουν έναν καλλιτέχνη ή ένα γκρουπ και να κερδίσουν ποσοστά από τις συναυλίες είτε από οτιδήποτε άλλο μπορούμε να συμμετέχουμε ως Karma ή ως μονάδα Destiny ή Μάγος αντίστοιχα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι μηνύματα σου αρέσει να περνάς μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική σου?

Photo by Mike Tzo
Destiny:
Πρώτα από όλα εκφραζόμαστε εμείς και ο κυρίαρχος ρόλος σε όλα τα κομμάτια που δίνουμε απλόχερα στον κόσμο είναι η ελεύθερη έκφραση μας χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Αυτό έχει ως συνέπεια το μήνυμα να είμαστε εμείς. Το μήνυμα είναι Karma γιατί πάνω από όλα εκφράζουμε τον ψυχικό μας κόσμο. Από το σημείο αυτό και έπειτα ο καθένας ανάλογα με την ψυχική του διάθεση και το μυαλό που κουβαλάει μπορεί να συμβαδίσει είτε με την ατμόσφαιρα του κάθε κομματιού είτε να έχει μία κοινή πλεύση με εμάς ως γκρουπ, να μας ακολουθεί σε live ή να μας στηρίζει με τον τρόπο του. Εμείς ποτέ δεν μπήκαμε στην διαδικασία να γράψουμε κομμάτι για μια συγκεκριμένη κατηγορία ή ομάδα ανθρώπων για να τους φέρουμε πιο κοντά στα μέτρα μας ή με το μέρος μας. Δεν μας γέμιζε ποτέ κάτι τέτοιο πόσο μάλλον όταν το ίδιο Karma παρέμεινε αναλλοίωτο στο χρόνο και πιστό στην αρχική του υπόσταση που μας τιμά ιδιαιτέρως.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποιο θα είναι το ύφος και το θέμα της επόμενης δουλειάς σου? Έχεις σκεφτεί?

Photo by Mike Tzo
Destiny:
Δεν λειτουργούμε έτσι. Αυτά που μας αντιπροσωπεύουν και που είναι κοντά μας ως Karma από την αρχή που έχουμε ιδρυθεί πιστεύω ότι δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο ύφος. Αν θα βγει ένα κομμάτι το οποίο είναι δραματικό ή κοινωνικό ή ερωτικό, είναι κτήμα μας και δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε μία θεματολογία κοινής ροής ή κοινού θέματος... Δεν είμαστε δηλαδή το γκρουπ που θα εκφράσει συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα και προβλήματα ή από την άλλη μεριά θα κάνει κωμωδία και χαβαλέ αυστηρά. Την εκάστοτε περίοδο και εποχή αυτά που βιώνουμε τα κάνουμε και κομμάτια. Έτσι λειτουργούν μεγάλα εμπορικά σχήματα, τα οποία θέλουν να προωθήσουν με τον Α ή Β τρόπο τη δουλειά τους, να πωρώσουν μία συγκεκριμένη μάζα κοινού και να έχουν μπούγιο στα live τους. Κοινώς να έχουνε κόσμο, να κόβουν εισιτήρια και να κινούνται εμπορικά. Γιατί χωρίς χρήμα δεν κινείται τίποτα, έτσι είναι τα πράγματα, αλλά εμείς έχουμε κατορθώσει να υπάρχουμε ακόμα εν έτη 2013 από το 1999.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Αν αποφάσιζες να συμμετάσχεις σε ένα event με ποιους θα επέλεγες να μοιραστείς τη σκηνή?

Destiny:
Ονόματα που πάντα εκτιμούσα και συνεχίζω να εκτιμώ είναι οι Razastarr, οι FFC που δυστυχώς δεν υπάρχουνε πια και δεν γίνεται να κάνουμε κάποιο live. Τώρα από νεότερα ονόματα περιπλέκεται κάπως η κατάσταση ωστόσο όμως θα επέλεγα να μοιραστώ την σκηνή με άτομα που έχουμε μια κοινή αισθητική και αντίληψη των πραγμάτων ανεξαιρέτου μικρής ή μεγάλης αναγνωρισιμότητας. Όσον αφορά τους ξένους καλλιτέχνες είναι αρκετοί αλλά μιας και είμαστε στον Ελλαδικό χώρο και ζούμε Ελλάδα καλύτερα να αφήσουμε στην απέξω τους ξένους γιατί κακά τα ψέματα θα έρθουν, θα πουν τα κομμάτια τους και αυτό ήταν όλο. Δεν μπορείς να συνεργαστείς σε ευρύτερα πλαίσια ή γενικά να βιώσουν τον Ελληνικό πολιτισμό, τα προβλήματα που έχει η κοινωνία και άλλα πράγματα που αφορούν την κοινωνία μας κι εξάλλου το hip-hop ήταν πάντα παρεΐστικο και θέμα εμπιστοσύνης.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σου αφήνει το YOUR Music?

Photo by Mike Tzo
Destiny:
Το YOUR Music είναι ένα πολύ καλό site, για όποιον θέλει να προωθήσει τη δουλειά του. Συνίσταται για όποιον έχει κάποιο επίπεδο στη μουσική και θεωρεί ότι έχει ταλέντο σε αυτό που κάνει και γενικά πιστεύει ότι πρέπει να φανεί παραέξω. Στελεχωμένο από κατάλληλους ανθρώπους με πάθος για τη μουσική θα τα πάει περίφημα το επόμενο διάστημα. Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια με πορεία ανοδική μέσα στα ίχνη του χρόνου.


Karma official: http://www.karmahiphop.gr
Karma fb: https://www.facebook.com/karmahiphop
Karma yt: www.youtube.com/user/karma17341
email: info@karmahiphop.gr

Destiny - "Έχεις ξεχάσει" dig. single youtube playlist:
http://www.youtube.com/watch?v=_IoQD9ukBBA&list=PLB7AN6brW1ET7t1WHIiMuS1yh6A6WfnIz

Destiny - "Έχεις ξεχάσει" download link:
http://www.hiphop.gr/page/3459

Destiny @ YOUR Music


Destiny (Karma) - Έχεις ξεχάσει (Official Music Video)




No comments:

Post a Comment