April 25, 2013

Interview - Οι Cabin 54 στο YOUR Music


Interview - Οι Cabin 54 στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Δανάη Παναγιωτίδη


Photo by Δανάη Παναγιωτίδη

Ελευθερία Ζάβαλη:

Καλώς ήρθατε στο YOUR Music! Θα ήθελα να μου πείτε πως ξεκίνησε η “περιπέτειά” σας στη μουσική.

Cabin 54:
Πριν 12 χρόνια πρέπει να ήταν το πρώτο Live των Cabin 54. Πως έγινε... Ο Αντώνης (τραγουδιστής), μόλις είχε επιστρέψει από την Αμερική και έψαχνε μία μπάντα. Βρήκε μία αγγελία, η οποία ήταν για μπασίστα (άσχετο!)... Στην πρόβα, ενώ είπε ένα τραγούδι, είπαμε “Εσύ πρέπει να τραγουδάς! Όχι να παίζεις μπάσο!”... Έτσι, άρχισαν οι Cabin 54. Μαζί με τον Αντώνη και τον Τόλη (κιθάρα). Λίγο μετά ήρθε ο Γιώργος (πλήκτρα) και στη συνέχεια ο Σπύρος (drums). Ξεκινήσαμε σαν cover band και στη συνέχεια εντάξαμε δικά μας τραγούδια.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο σας single. Πείτε μας για αυτή σας τη δουλειά.

Cabin 54:
Το καινούριο κομμάτι λέγεται “Roller Coaster” και έχει βγει από την Final Touch, μπορείτε να το βρείτε στο i-Tunes, roller-coaster/cabin54, είναι ανεβαστικό κομμάτι, με rock στοιχεία, ένα από τα πρόσωπα μας. Η μουσική και οι στίχοι, είναι Cabin 54... (https://itunes.apple.com/gr/album/roller-coaster/id613158817?i=613158956 )

Ελευθερία Ζάβαλη:
Μιλήστε μας για τις δύο σας μεγάλες συνεργασίες με τον Σάκη Ρουβά και την Tamta. Υπάρχουν κι άλλοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε?

Cabin 54:
Σάκης Ρουβάς... ΄Τεράστια εμπειρία! Εγώ, ο Αντώνης, έχω μάθει πολλά από αυτόν... Απόλυτα επαγγελματίας. Μας έχουν δωθεί ευκαιρίες που μία μπάντα στην αρχή της, αρχή του να παίζει την μουσική της, δεν τις συναντά. Έχουμε παίξει στο καλλιμάρμαρο μπροστά από χιλιάδες άτομα... Tamta... Αγαπημένη φίλη, φωνάρα και πολύ καλό παιδί... Συνεργασίες που θα θέλαμε να έχουμε... Χμμμ.... Οι Rolling Stones ίσως!! Θα αποδεχόμασταν πιο εύκολα συνεργασίες με καλλιτέχνες του εξωτερικού σίγουρα!

Ελευθερία Ζάβαλη:
Πως μπορείς να συνδυάζεις την καθημερινότητα με την μουσική?


Photo by Δανάη Παναγιωτίδη
Cabin 54:
Καταρχήν η μουσική είναι καθημερινότητα και η καθημερινότητα είναι μουσική... Είναι τρόπος ζωής! Δεν είναι μόνο η δουλειά μας, ούτε μόνο το χόμπυ μας, ούτε μόνο η αγάπη, είναι όλα μαζί... Αυτή η ιδέα του soundtrack της ζωής σου, μου αρέσει, δηλαδή και τώρα που μιλάμε υπάρχει μουσική και στο μετρό υπάρχει μουσική, παντού υπάρχει μουσική ... Πολλές φορές τυχαίνει να ακούς ένα κομμάτι και να σου έρχονται μνήμες... Το συνδυάζεις με εποχές, καταστάσεις, βιώματα, στιγμές.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε σημαντική άνοδο στην Αγγλόφωνη Ελληνική μουσική σκηνή. Θεωρείτε ότι θα ανοίξουν επιτέλους οι πόρτες του εξωτερικού για τις Ελληνικές μπάντες?

Cabin 54:
Έχουν ανοίξει οι πόρτες του εξωτερικού, απλά εμείς εδώ, δεν τα ξέρουμε. Πολλές μπάντες κάνουν περιοδείες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Βέβαια το μουσικό στυλ είναι κάπως διαφορετικό από το δικό μας. Δηλαδή κυρίως η metal μουσική σκηνή κινείτε με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί εμείς εδώ να μην τις ξέρουμε καθόλου, αλλά έξω είναι πασίγνωστες. Έλληνες. Ο Ozzy Osbourne έχει Έλληνα κιθαρίστα, ο οποίος έχει υπογράψει και συμβόλαιο με εταιρία που βγάζει κιθάρες και έχει την δική του υπογεγραμμένη κιθάρα. Και άλλα διάφορα. Και ο Michael Jackson, στην τελευταία περιοδεία που δεν έγινε δυστυχώς, είχε την Orianthi... Γενικά έχουμε καλούς μουσικούς. Τώρα όσον αφορά τον ξένο στίχο, δεν έχει απλωθεί ιδιαίτερα σε όλη την Ελλάδα. Το έχουμε παρατηρήσει κυρίως στα dance κομμάτια. Δεν τον έχουμε δεχτεί σαν Έλληνες τον ξένο στίχο. Ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει και αυτό βέβαια....

Ελευθερία Ζάβαλη:
Θα τραγουδούσατε κάποιο τραγούδι σε ελληνικό στίχο? Σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο?

Cabin 54:
Ο ελληνικός στίχος δε μας ενδιαφέρει προς το παρόν ,δεν είναι κοντά στο ύφος της μπάντας. Επίσης ο Αντώνης είναι ένας καταπληκτικός τραγουδιστής με ολόσωστη αγγλική προφορά. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι τα μουσικά σχέδια των Cabin 54? Υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις?
Photo by Δανάη Παναγιωτίδη

Cabin 54:
Είμαστε κάθε Πέμπτη του Απρίλη στο “Limani” στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα πλέον είμαστε ελεύθεροι τις Παρασκευές και τα Σάββατα, οπότε μάλλον θα βρούμε κάτι και εδώ στην Αθήνα. Μέχρι και στο cafe που είμαστε τώρα, το “Mad Gallery” συζητάμε μήπως παίξουμε!

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το "YOUR Music"?

Cabin 54:
Περάσαμε υπέροχα. Ήπιαμε έναν πάρα πολύ ωραίο καφέ, σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί, με μία πάρα πολύ ωραία παρέα και ευχαριστούμε πολύ. Μπράβο που υπάρχει ένα site που υποστηρίζει τις νέες μπάντες με αυτό το τρόπο. Συνέντευξη, φωτογράφηση και κερασμένο καφέ! Τέλεια φάση.


Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Mad Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)

Cabin 54 @ YOUR Music!

No comments:

Post a Comment