April 08, 2013

Interview - Οι After Maths στο YOUR Music


Interview - Οι @fter Maths στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Δανάη Παναγιωτίδη
Photo by Δανάη Παναγιωτίδη


Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλώς ήρθατε στο YOUR Music, @fter Maths. Μιλήστε μας για την πορεία σας εως σήμερα.

@fther Maths: 
Καλώς σας βρήκαμε! Οι @fter Maths, υπάρχουμε ως μπάντα από το 2009. Έχουμε βγάλει ένα demo, ένα EP 5 τραγουδιών και θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες το single μας. Με τα παιδιά είμαστε μαζί περίπου 1.5 χρόνο, καθώς νωρίτερα ψάχναμε τα μέλη που θα συνεχίσουν παρέα μας. Ονομαστικά λοιπόν, είμαστε: ο Ξένιος στη κιθάρα, ο Gino στα τύμπανα, ο Duru στο μπάσο, ο Θάνος στα πλήκτρα και η Desy στη φωνή.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Σύντομα πρόκειται να βγει το single σας. Πως ονομάζεται και τι θα ακούσουμε αγοράζοντας το?

@fther Maths: 
Ονομάζεται “Queen Elizabeth” και κατά κύριο λόγο θα ακούσετε rock. Alternative rock, αλλά με πολλά και διαφορετικά στοιχεία, μιας και ακούμε πολλές και διαφορετικές μουσικές και όλα τα παιδιά περνάνε το ιδιαίτερο στοιχείο τους μέσα σε αυτό. Θα είναι λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο EP... Ελπίζουμε προς το καλύτερο.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Η μουσική σας διαφέρει πολύ από άλλα ελληνικά alternative συγκροτήματα. Το επιδειώξατε εσείς οι ίδιοι αυτό?

Photo by Δανάη Παναγιωτίδη
@fther Maths: 
Δεν το επιδιώξαμε! Πάντως ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί είναι κοπλιμέντο αυτό! Νομίζω ότι βγαίνει εξαιτίας του προσωπικού φίλτρου που περνάει ο κάθε ένας μας, γιατί είναι τελείως διαφορετικά τα μουσικά γούστα, οι επιρροές και όλα αυτά. Βγαίνει αυτό το μείγμα εν' ολίγης... Μας έχουν ξανά πει ότι το είδος μας διαφέρει και ότι έχει πάρα πολλά στοιχεία μέσα του και ότι βγάζει διάφορες επιρροές.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Θεωρείτε ότι το στυλ σας επιβιώνει στην Ελλάδα? Θα εγκαταλείπατε τη χώρα μας με σκοπό την αναζήτηση μεγαλύτερης καριέρας στο εξωτερικό?

@fther Maths: 
Το τελευταίο καιρό, έχουν εμφανιστεί πολλές μπάντες που παίζουν alternative, indie κλπ και νομίζουμε πως επιβιώνει... Και Ελπίζουμε να συνεχίσει να επιβιώνει... Τώρα, νομίζω ότι οποιαδήποτε μπάντα αν της γινόταν μία πρόταση από το εξωτερικό θα άρχιζε να το σκέφτεται σοβαρά... Ίσως και να το κάναμε. Μάλιστα επειδή μία στιγμή πήρανε video από το τραγούδι μας και έπαιξε Αγγλία και Αμερική, εκεί μας μπήκε λίγο η ιδέα ότι ίσως και να είναι εύκολο τελικά. Αλλά ελπίζουμε να καταφέρουμε στην Ελλάδα να κάνουμε τη διαφορά. Γιατί υπάρχουν πολλά καλά ελληνικά συγκροτήματα. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια? Υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις ή συνεργασίες?

@fther Maths: 
Είμαστε στη φάση που προγραμματίζουμε μιας και τώρα βγήκε το υλικό μας. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, και θέλουμε να ακουστεί η μουσική μας και να μάθει περισσότερος κόσμος για εμάς. Να πούμε ότι ήδη έχουμε κλείσει ένα live, το οποίο είναι για τον George Kant, ένα παιδί που έχει μία μορφή καρκίνου και θα παίξουμε 23 μπάντες, στο Αυλαία. Το εισιτήριο είναι ελάχιστο και είναι για καλό σκοπό. Θα θέλαμε τη στήριξη όλου του κόσμου! Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, να είστε εκεί!

Ελευθερία Ζάβαλη:
Όταν πατάτε το stage, υπάρχει κάποιου είδους αλλαγή στη προσωπικότητα σας?

Photo by Δανάη Παναγιωτίδη
@fther Maths: 
Σίγουρα στο stage προσπαθείς να βγάλεις ένα άλλο είδος του εαυτού σου, πιο θεατρικό, με περισσότερη σκηνική παρουσία. Προσπαθείς να πάρεις και το κοινό μαζί σου, σε αυτό το ταξίδι. Να πούμε ότι ο Duru έχει μεγαλύτερη εμπειρία απ'όλους μας γιατί είναι μέλος των Τσοπάνα Rave και Transistor. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το YOUR Music?

@fther Maths:
Είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία γιατί κάνει 2 πράγματα. Και βοηθάει μπάντες στο να κάνουν τη μουσική τους γνωστή και να προωθήσουν τη δουλειά τους αλλά και στο κοινό δίνει νέα συγκροτήματα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχόμαστε να έχετε δύναμη και κουράγια να μας στηρίζετε και να σας στηρίζουμε και να αλληλοστηριζόμαστε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. 


Η συνέντευξη και η φωτογράφηση, έγινε στο Mad Gallery (Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 58 & Δεκελέων)


@fter Maths @ YOUR Music!



LIKE US on Facebook:

No comments:

Post a Comment