February 02, 2013

Interview - Οι Decadance στο YOUR Music


Interview - Οι Decadance στο YOUR Music

Journalist: Ελευθερία Ζάβαλη
Photographers: Mike Tzo, Θέμις Σκαμπερδοπούλου, Δανάη Παναγιωτίδη.

Photo by Mike Tzo
Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλησπέρα στην πιο νεανική μπάντα που έχει μέχρι τώρα φιλοξενήσει το YOUR Music. Ποιοι είναι οι Decadance?


Decadance:
Ξεκινήσαμε πριν 6 μήνες όπως είναι τώρα το σχήμα, παίζουμε punk-rock, τα ονόματά μας είναι Αντώνης κιθάρα-φωνή, Jay Πατέρας κιθάρα, Γιάννης Ιωσιφίδης μπάσο και Γιώργος Τσιούστας στα drumms. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Έχετε βγάλει ένα EP. Πού μπορούμε να το βρούμε και τι περιέχει?

Decadance:

Έχουμε ένα EP με 3 δικά μας τραγούδια, το έχουμε ηχογραφήσει και μπορείτε να το ακούσετε στο YouTube, στο Reverbnation και στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/decadnce και έχει όνομα “Νέα Μέρα”. Και έρχεται κι άλλο!

Ελευθερία Ζάβαλη:
Πως αποφασίσατε από τόσο μικρή ηλικία να μπείτε σε έναν τόσο όμορφο και δύσκολο χώρο?

Decadance:
Ο Jay ο Αντώνης και ο Γιάννης ήμασταν και στο ίδιο σχολείο και επειδή παίζαμε όλοι από ένα όργανο, αποφασίσαμε να παίξουμε σε μία σχολική εκδήλωση και από εκεί αποφασίσαμε να είμαστε μία μπάντα και να παίζουμε μαζί. Αλλάζαμε μέλη κάθε τόσο, λόγω ικανοτήτων αλλά και διάθεσης και πλέον είμαστε με τον Γιώργο στα drumms ο οποίος είναι πολύ καλός θεωρούμε και ο χώρος δεν θεωρούμε πως είναι δύσκολος μιάς και δεν το κάνουμε επαγγελματικά, για να αναδειχτούμε και τα σχετικά, απλά μας αρέσει και παίζουμε!

Photo by Danae Panagiotidi
Ελευθερία Ζάβαλη:
Σκοπεύετε να συνεχίσετε και επαγγελματικά ή θα ακολουθήσετε διαφορετική καριέρα?

Decadance:

Η πορεία θα δείξει. Αν μας δοθούν οι ευκαιρίες, θα πάρουμε μία απόφαση σαν μπάντα. Και άμα γίνεται να τα συνδυάσουμε και τα δύο, γιατί όχι... Το χόμπυ μας και το επάγγελμά μας. Τώρα εάν έρθει μία μεγάλη πρόταση και πάει πολύ μακριά, πράγμα που είναι δύσκολο στην Ελλάδα κυρίως και για το είδος που παίζουμε γιατί τώρα γνωστή μπάντα punk στην Ελλάδα δεν υπάρχει, που να μπορεί να σταθεί μόνο από την μουσική, τότε θα αλλάξουν πολλά. Άμα γίνει, έγινε...

Ελευθερία Ζάβαλη:
Από ποιες μπάντες επηρεάζεστε? Έχετε κάποιο πρότυπο?

Decadance:
Πρότυπο δεν έχουμε, απλά παίρνουμε στοιχεία από τους Blink 182 και τους Green Day και μετά άμα ακούσουμε κάποια άλλη μπάντα που μας αρέσει ή μουσική. Αλλά κυρίως από γνωστές μπάντες του εξωτερικού. Γενικά προσπαθούμε αυτό που ακούμε να μην το μεταφέρουμε σε αυτό που φτιάχνουμε. Συνήθως αυτό κάνουμε. Μας ενδιαφέρει να είναι δικά μας, να έχουν το δικό μας στυλ, να μην είναι αντιγραφές τα κομμάτια μας και κάτι τέτοια.


Photo by Themis Skaberdopoulou
Ελευθερία Ζάβαλη:
Σας αρέσει να περνάτε μηνύματα μέσα από τα τραγούδια σας?

Decadance:

Δεν το επιδιώκουμε. Οι στίχοι έχουν νόημα, αλλά το κάνουμε για να παίξουμε μουσική. Απλά βρίσκουμε ένα θέμα και γράφουμε για αυτό όχι για να σκεφτούμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Αφού είσαστε σχολική μπάντα, θα σας άρεσε να περάσετε κάτι για τα προβλήματα της παιδείας?

Decadance:
Πιστεύουμε ότι αυτό το έχουν κάνει όλοι. Όλοι παραπονιούνται για κάτι. Τα δικά μας τραγούδια είναι πιο χαρούμενα, δεν κλαίμε. Όλοι τραγούδια λένε για την κοινωνία, για το ότι κάτι δεν πάει καλά. Έχουμε και ένα τραγούδι που μιλάει για γκόμενα, αλλά εντάξει πάει έφυγε αυτό. Είναι happy γενικά... Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να περνάει καλά.


Photo by Themis Skaberdopoulou
Ελευθερία Ζάβαλη:
Έχετε κοινό που να σας ακολουθεί στις συναυλίες σας? Κάποιοι συμμαθητές?

Decadance:
Είναι οι λεγόμενοι Decadancers. Και μας ακολουθούν συνέχεια, σε κάθε live μας. Σε όσα live τους πούμε είναι εκεί. Μόνο σε ένα live που δεν τους ενημερώσαμε δεν ήρθαν. Γενικά μας υποστηρίζουν πολύ. Decadancers!


Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το YOUR Music?

Decadance:
Είναι πολύ καλό αυτό που κάνει, που προωθεί όλες τις νέες μπάντες και καλό θα ήταν να πάει ψηλά, να έχει μία απήχηση γιατί το αξίζει. Ευχαριστούμε που μας φωνάξατε.


LIKE US on Facebook!
YOUR Music: https://www.facebook.com/yourmusicgr
Decadance: https://www.facebook.com/decadnce

1 comment: