February 18, 2013

Interview - Οι Koza Mostra & ο Αγάθωνας στο YOUR Music


Interview - Οι Koza Mostra & ο Αγάθωνας στο YOUR Music

Journalist: Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Δανάη Παναγιωτίδη


photo by Δανάη Παναγιωτίδη

Ελευθερία Ζάβαλη:
Καλησπέρα στους Koza Mostra, την μπάντα που μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να γίνει πάρα πολύ γνωστή! Πείτε μας για εσάς, πως ξεκινήσατε και πως φτάσατε ως εδώ!

Koza Mostra: 
Ε, όχι και ένα χρόνο…14 μήνες και κάτι ψιλά! J Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια!Όλα ξεκίνησαν σε ένα καφέ μπαρ στα λαδάδικα, το Rover, όπου έγινε η πρώτη κουβέντα γύρω από ένα συγκρότημα του οποίου…δεν είχαμε καλά καλά το όνομα κατά νου. Στη πορεία βρέθηκε το όνομα, οι μουσικοί, η εταιρεία παραγωγής και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!


Ελευθερία Ζάβαλη:

“Alcohol is free” λοιπόν... Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία με τον Αγάθωνα και πως έγινε η επιλογή αυτού του τραγουδιού?


Koza Mostra: 
Η συνεργασία ήρθε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Όπως έχω ξαναπεί, όταν πήρα τους στίχους του Στάθη Παχίδη στα χέρια μου, το κομμάτι μίλησε μέσα μου σαν ένα γνήσιο αστικό ρεμπέτικο. Η συνεργασία με τον Αγάθωνα λοιπόν ήρθε σαν φυσική συνέχεια, ως ένας από τους αυθεντικότερους εκφραστές του είδους στη πρωτογενή του μορφή. Αν εννοείται, την επιλογή ως προς την Eurovision, όταν μας έγινε η πρόταση από τη δισκογραφική μας την Platinum Records να συμμετάσχουμε, δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερη επιλογή από το συγκεκριμένο κομμάτι.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Γιατί διαλέξατε αυτό το είδος μουσικής? Θεωρείτε ότι το είδος μουσικής που αντιπροσωπεύετε θα μπορέσει να σταθεί στην Ελλάδα και να σας πάει μπροστά?

Koza Mostra: 
Δεν διαλέξαμε ένα είδος μουσικής. Διαλέξαμε πολλά μουσικά είδη και τα “μπλέξαμε” σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα αισθανόμαστε και βιώνουμε ταυτόχρονα ότι και στην Ελλάδα μπορεί να σταθεί και παραπέρα να προχωρήσει σπάζοντας τα σύνορα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Θα εκπροσωπούσατε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού κάποια άλλη χώρα, εκτός της Ελλάδος?

Koza Mostra: 
Δεν το έχουμε σκεφτεί όπως δεν σκεφτήκαμε ποτέ και να συμμετάσχουμε στη Eurovision μέχρι να μας γίνει η πρόταση. Είναι πολύ υποθετική ερώτηση.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι τα όνειρα των Koza Mostra, σχετικά με το μέλλον της μπάντας?

Koza Mostra: 
Τα όνειρα μας δεν είναι καθόλου ταπεινά. Κυρίως επειδή είναι όνειρα! Να παίξουμε σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο και να γεμίζουμε κάθε συναυλιακό stage που εμφανιζόμαστε! Εξάλλου είναι τα μεγάλα όνειρα που κρατάνε εμάς τους ανθρώπους μακρυά από την μετριότητα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή μπάντα με τον οποίο θα θέλατε πάρα πολύ να συνεργαστείτε?

Koza Mostra: 
Πολλές. Θα διαλέξω όμως τους Gogol Bordello. Και για αυτό είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ο Paul Hitter ο ζωγράφος που φιλοτέχνησε πολλά από τα εξώφυλλα του συγκροτήματος, ανέλαβε και το δικό μας. Ίσως έτσι παίρνουμε κάτι από τη μαγεία τους! 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το YOUR Music?

Koza Mostra: 
Τις καλύτερες!Στηρίζετε ειδικά τα νέα τα συγκροτήματα όπως τους αξίζει!


Koza Mostra & Αγάθωνας @ YOUR Music



Moza Mostra & Αγάθωνας "Alcohol is free"



LIKE US on facebook:
YOUR Music: https://www.facebook.com/yourmusicgr
Ελευθερία Ζάβαλη: https://www.facebook.com/EleftheriaZavalis
Koza Mostra: https://www.facebook.com/KozaMostraOfficial

No comments:

Post a Comment