March 16, 2013

Interview - Οι W.E.B. στο YOUR Music


Interview - Οι W.E.B. στο YOUR Music

Journalist:  Ελευθερία Ζάβαλη
Photographer: Θέμις Σκαμπερδοπούλου


Photo by Themis Skamperdopoulou
Ελευθερία Ζάβαλη:
Πότε δημιουργηθήκατε κ ποια η πορεία σας μέχρι κ σήμερα;

W.E.B.: 
Δημιουργηθήκαμε το 2002. Το 2005 καταφέραμε να έχουμε το πρώτο μας δισκογραφικό συμβόλαιο. Αρχές του 2006 κυκλοφορούμε το πρώτο album και κάνουμε τις πρώτες μας περιοδείες στο εξωτερικό, με τους Orphaned Land την μία φορά και την άλλη με τους To/Die/For. Το 2007 ηχογραφούμε το δεύτερο μας album σε συνεργασία με τα Fredman studios, το οποίο κυκλοφορεί το 2008. Κάνουμε 2 εκτεταμένες ελληνικές περιοδείες και 2 στο εξωτερικό η μία εκ των οποίων με αμιγώς ελληνικές μπάντες. Μέσα στο 2012 ηχογραφήσαμε το τρίτο μας album το οποίο έγινε σε συνεργασία με τα Deva Soundz studios και το Lambesis studios της Αμερικής και ταυτόχρονα ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε το EP μας, “My Storm Upon You”. Τα μέλη της μπάντας είναι Darkface - guitars / vocals, Alan Fall - lead guitars, Alex G – bass, Nick Yngve – drums.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Κυκλοφορήσατε πρόσφατα ένα EP. Πως δημιουργήθηκε; Τι περιέχει;

W.E.B.: 

Επειδή ξέραμε ότι θα καθυστερούσαμε λίγο ακόμα με το album, και είχαμε υλικό στα χέρια μας, θελήσαμε να βγάλουμε αυτό το EP. Η μπάντα έχει αλλάξει σύνθεση από την αρχή της και μιας και έχει μία ενέργεια που τη διέπει, είπαμε να τη βγάλουμε προς τα έξω. Βγάλαμε ένα νέο τραγούδι, και από εκεί και πέρα το πλαισιώσαμε με μία διασκευή, με κάποια remix παλιότερων κομματιών και με ένα dvd και ήρθε ένα ωραίο πακέτο. Το dvd έχει μέσα όλα τα videoclip της μπάντας και ένα μικρό documentary των ηχογραφήσεων της τελευταίας μας κυκλοφορίας. Μπορείτε να το βρείτε οπουδήποτε digital (i-Tunes, amazon κλπ) (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=444614502276272&set=a.282766691794388.65084.128317333905992&type=1&theater) και με ένα e-mail στην μπάντα, ώστε να πάρετε το διπλό digipack με το cd και το dvd. Είναι κυκλοφορία δικιά μας μιας και έχει λήξει το συμβόλαιο της μπάντας. Η μπάντα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναζήτηση δισκογραφικής στέγης. (http://www.webdarkmetal.com)




Ελευθερία Ζάβαλη:
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; έχετε αποφασίσει;

W.E.B.: 
Αυτή τη στιγμή σαν άμεσο σχέδιο είναι να βρεθεί μία δισκογραφική έτσι ώστε να κυκλοφορήσει ο επόμενος δίσκος μας. Και από εκεί και ύστερα ψάχνουμε για ζωντανές εμφανίσεις. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Δεν δημιουργείτε νέο υλικό για τον επόμενο δίσκο σας?

W.E.B.: 
Από τώρα όχι. Όχι ότι δεν υπάρχουν ιδέες. Απλώς δεν είναι η περίοδος που καθόμαστε προγραμματισμένα να γράψουμε νέα μουσική. Συζητάμε περισσότερο για την κατεύθυνση. Κινούμαστε γύρω από μία κεντρική ιδέα. Για να υπάρξει αυτή η πρόοδος και η εξέλιξη, θα πρέπει να εντοπίσει τα σημεία που θες να εξελίξεις, πως θες να τα εξελίξεις και που υστερείς και τα λοιπά.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Πως βλέπετε το μέλλον σας σε αυτή τη χώρα;

Photo by Themis Skamperdopoulou
W.E.B.: 
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Καλώς ή κακώς έτσι είναι. Και ειδικά για νέες μπάντες. Αρχικά από άποψης οικονομικής, ο κόσμος δεν μπορεί να πάει να δει ένα live. Είναι ένα άθλημα που είναι ακριβό. Το πιο άσχημο είναι στην Αθήνα που ο κόσμος θα έρθει να δει τους φίλους του και να φύγει. Ακόμα και στην επαρχεία για να μην το πάω μακριά και πω στο εξωτερικό, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση. Στο εξωτερικό σαν μπάντα έχουμε πολύ μεγαλύτερη αποδοχή απ'ότι στην Ελλάδα γενικώς. Σε όλες τις χώρες που έχουμε επισκεφτεί η αποδοχή και η υποδοχή που έχουμε, της κάθε μας εμφάνισης, είναι πολύ διαφορετική. Άνθρωποι μας ακολουθούσαν από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα πρέπει να έρθεις λίγο “εισαγόμενος” για να σε αποδεχτούν. Πρώτα σε παραδέχονται στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα. Που και πάλι κάτι θα έχουν να πούνε.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Υπάρχει κάτι το απρόσμενο ή το ιδιαίτερο που έγινε επί σκηνής την ώρα κάποιου live?

W.E.B.: 

Απρόσμενο... Χμμμ... Είχαν ανέβει κάτι οπαδοί πάνω στη σκηνή την ώρα που τραγουδούσα και είχε έρθει κοντά μου, ένας οπαδός να τραγουδήσει. Εγώ δεν μπορούσα να του πω “σήκω φύγε ρε”! Η ανάσα του μύριζε πολύ άσχημα και εγώ έφυγα από τη σκηνή. Όλοι παίζανε και εγώ είχα φύγει. Όπως και την ώρα ενός live, την ώρα που πέταξα το αίμα (είναι ένα εφέ που χρησιμοποιούμε στα live μας) ενώ είμαι αριστερόχειρας το πέταξα με το δεξί και έφυγε πάνω στον προβολέα. Το πάτωμα πάντως ήταν ωραίο μετά. 

Ελευθερία Ζάβαλη:
Photo by Themis Skamperdopoulou
Εκτός μπάντας, τι χαρακτήρες είστε; Κάνετε αναμεταξύ σας παρέα;
W.E.B.: 
Ο ένας έχει τον άλλον. Όταν είσαι μία μπάντα που περιοδεύει κι όλας, είναι αλλιώς. Όσο χρόνο έχω περάσει εγώ σαν Σάκης με τον Alan, κυρίως που είναι και το παλιότερο μέλος της μπάντας μετά από εμένα, θες δεν θες είσαι με τον άλλον 24 ώρες το 24ωρο απέναντι από τον άλλον. “Πρέπει” να τα πηγαίνεις καλά. Θέλοντας και μη κάνουμε παρέα.

Ελευθερία Ζάβαλη:
Τι εντυπώσεις σας αφήνει το YOUR Music?

W.E.B.: 
Είναι πολύ καλή προσπάθεια. Μας αρέσει πάρα πολύ το στήσιμο που κάνετε. Που θέλετε να το στήσετε σαν ένα κανονικό περιοδικό με την συνέντευξη και τη φωτογράφηση και όλα... Καλή επιτυχία σας ευχόμαστε και... Stay Dark!


W.E.B. @ YOUR Music



No comments:

Post a Comment